Spel aan de Maas: 27 januari 2004

Geplaatst door

Spelers: Bas, Dagmar, Hans, Niek, Pascal en Shuk-ha

Gespeelde spellen:

Alhambra
Torres

De keuze van het te spelen spel ging tussen Alhambra en El Grande met ‘Koning en intrigant’. Aangezien niet iedereen El Grande leuk vond besloten we om Alhambra te gaan spelen. Dat kwam goed uit, want even later belde Hans aan nadat hij een toeristisch ritje door Zevenkamp had gemaakt. Alhambra kan gelukkig met zes mensen worden gespeeld.

Alhambra

Spelers: Bas, Dagmar, Hans, Niek, Pascal en Shuk-ha

Niek nam al snel een voorsprong, omdat hij slim de kleuren uitkoos waarin hij een meerderheid zou kunnen krijgen. Veel mensen kozen voor een pot-strategie, die vrij goed werkte omdat de tellingskaarten door Niek (ook de winnaar, toeval? ;-)) onder aan de 2e en 4e stapel waren gelegd in plaats van in het midden. Uiteindelijk kwam alleen Bas in de buurt van Niek en Pascal eindigde ondanks het thuisvoordeel met geruime achterstand op de laatste plaats. Na het spel gingen Dagmar, Niek en Bas naar huis met het goud, zilver en brons op zak.

Uitslag: Niek 96, Bas 86, Dagmar 69, Hans 67, Shuk-ha 59, Pascal 35
Waardering: Hans 4, Bas, Niek en Shuk-ha 3½, Dagmar en Pascal 3

Torres

Spelers: Hans, Pascal en Shuk-ha

De overgebleven drie wilden ook nog graag een medaille en besloten tot een spelletje Torres. Voor Hans was het de eerste keer dat hij dit spel speelde. Na de eerste en tweede telling stond Pascal aan kop, maar doordat hij een grote blunder maakte kon Shuk-ha met de overwinning gaan strijken.

Uitslag: Shuk-ha 232, Pascal 227, Hans 212
Waardering: Shuk-ha 4½, Pascal 4, Hans 3½