Spel aan de Maas: 28 augustus 2007

Geplaatst door

Spelers: Bas, Dirk Jan, Jeroen, Mark, Peter Hein, Wendy en Willemien

Gespeelde spellen:

Trias
Fire &Axe
Bonobo Beach
Babel

Deze avond was er weer een nieuw gezicht te begroeten in de persoon van Jeroen. Met Dirk Jan en Bas was hij wel te porren voor het ?mannenspel? Fire & Axe. Mark wilde graag een van zijn eigen ongespeelde spellen proberen en begon met de dames aan Trias.

Fire & Axe

Spelers: Bas, Dirk Jan, Jeroen en Peter Hein

Peter Hein had Fire & Axe al eens eerder gespeeld met gemengd succes. Vooral de dames in het gezelschap waren niet echt te spreken. Fire & Axe heeft dan ook alles om een echt ?mannenspel? te zijn: een Vikingthema, een stripachtige vormgeving en natuurlijk felgekleurde plastic miniaturen! Jeroen deed voor het eerst mee en toonde zich een echte man door in de huid van een Vikingjarl te kruipen.
Peter Hein had de vorige keer veel handel gedreven en daar redelijk mee geboerd. Deze keer deed hij dat weer, al probeerde hij nu wat meer aandacht te besteden aan de sagekaarten en het stichten van nederzettingen. Dirk Jan was echter kampioen kolonisator. Was een regio een maal ontdaan van de stad (meestal door toedoen van Bas, die graag op plundertocht ging), dan was Dirk Jan er als de kippen bij om in de havens nederzettingen te stichten. De strijd om de sagekaarten werd vooral gestreden door Bas en Peter Hein, al deed Dirk Jan erg zijn best voor de Zweedse kaarten.
Jeroen ondertussen werd geplaagd door een reeks van pech. Vrijwel gegarandeerde stichtingen resulteerden in een worp van drie enen, zijn bemanning kwam om in een storm, enzovoort. Hij hield de moed er in, maar had al snel het idee wat voor des vikings baard mee te spelen.
Bij het opmaken van de eindstand bleek Jeroen inderdaad ver achter te liggen. De strijd tussen de andere drie was nog verrassend krap. Dirk Jan scoorde gigantisch met zijn nederzettingen, terwijl Peter Hein voor al zijn sagekaarten de maximale tien punten scoorden. Helaas voor hen beide kwamen ze net te kort om voor Bas te eindigen, die met de kleinst mogelijke voorsprong won.

Uitslag: Bas 189, Peter Hein 188, Dirk Jan 184, Jeroen 102
Waardering: Bas 4, Dirk Jan 3½, Peter Hein 3, Jeroen 2½