Shaun het Schaap – Keutelalarm

Geplaatst door

2-4 spelers
15 minuten
Auteur: Stefan Dorra en Manfred Reindl
Uitgever: 999 Games (2010)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 1]

Het spel …

Shaun het schaap, welke kleuterouder kent hem niet? Deze geestige creatie van Aardman Animations is hier een graag geziene gast op tv. Nu heeft hij ook zijn eigen spel: Keutelalarm. De combinatie Shaun en uitwerpselen doet natuurlijk ieder kinderhart sneller kloppen.

De schapen op de boerderij hebben er een bende van gemaakt: het hele weiland ligt vol poep. De boer, normaal zich niet zo bewust van enige intelligentie in de kudde, looft extra hooi uit als de schapen het opruimen. Dat laten ze zich geen twee keer zeggen!

Het bord heeft een gat in het midden en wordt in de doos gelegd. Op het bord worden nu de (houten!) schapenkeutels verspreid, waarna drie insteekfiguren rondom het gat worden geplaatst als hindernis. Die kat doet ook alles om Shaun het leven zuur te maken!

Spelers gooien om beurten de dobbelsteen. Geeft die jouw kleur aan, dan mag je een eigen keutel uit de wei pakken. Gooi je de hooivork, dan mag je die pakken en proberen al jouw keutels snel in het gat te schuiven. De andere spelers gaan gewoon verder. Pas als iemand anders de riek gooit, moet je ophouden en die aan hem geven. Snel dobbelen dus!

Een ronde eindigt als iemand al zijn keutels heeft opgeruimd. Iedereen krijgt nu punten (keutelfiches) op basis van het aantal keutels dat nog over is in zijn kleur. Wie na twee rondes (of meer, als je wilt) de meeste punten heeft, wint het spel.

… en de waardering

Shaun het Schaap is een melig behendigheidsspel. Dit is absoluut niet iets om met alleen volwassenen te spelen, maar kinderen vinden het een leuk spel. De behendigheid die het vereist is niet te hoog gegrepen, het thema spreekt ze aan en het speelt ook lekker snel. Ze zullen er misschien geen jaren zoet mee zijn, maar voor deze prijs moet dat geen bezwaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *