Spiel 2006 (Dagmar en Wendy)

Geplaatst door

Zoals Peter Hein al schreef, ging hij op donderdag zonder Wendy en mij naar Spiel toe. Wij moesten tot zaterdag wachten voor we zouden gaan. Maar niet getreurd, Niek (de aanstaande van Dagmar) ging met ons mee zodat we toch weer met zijn drieën waren (altijd erg handig als je een spelletje wilt proberen). Dit zou ons eerste jaar worden dat we op een weekend dag gingen, dus we vreesden het ergste voor de drukte op de beurs.

Op de heenreis was het goed te merken dat het weekend was. We vertrokken rond 8 uur uit Rotterdam en dankzij de rustige snelwegen (en de kaartleeskwaliteiten van de navigatie-juffrouw) waren rond 10 uur in Essen. Terwijl Wendy aanschoof in de rij voor de pinautomaat, kochten Niek en Dagmar de kaarten, gingen we vast even naar het toilet en hadden we alle tijd om de andere bezoekers te bestuderen. Inderdaad, ook op zaterdag kan je merken dan één pinautomaat een beetje weinig is.

Toen Wendy ook binnen was begonnen we met onze eerste verkennende ronde. Het plan is altijd eerst overal kijken, dan pas aan het eind van de middag kopen (want dat scheelt een boel gesjouw), maar natuurlijk ging ook dat dit jaar weer in de eerste de beste winkel mis. Dagmar had tussen de koopjes een speciaal scrabble-scoreblok gevonden en Wendy Kurier des Zaren.

Door de enorme drukte (het was nog erger dan verwacht), konden we maar moeilijk een plekje vinden om het motto van Spiel (komm, Spiel mit!) in de praktijk te brengen. Uiteindelijk hebben we maar één spel gedaan, namelijk Justianus van Phalanx. In dit spel probeer je bepaalde lieden aan het hof van de keizer in zijn achting te laten stijgen door het uitspelen van kaarten. Tijdens de tellingen kan je dan punten krijgen voor bepaalde edelen. Het spel was niet onaardig, al leek de geluksfactor wel hoog waardoor de kans bestaat dat dit spel snel zal gaan vervelen.

Na een paar uur kijken, kopen en vooral worstelen met de enorme mensenmassa’s vonden we het wel weer mooi geweest. Snel werden de laatste aankopen gedaan en vertrokken we weer terug naar huis. De volgende keer gaan we weer gewoon op donderdag of vrijdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *