Spel aan de Maas: 24 oktober 2006

Geplaatst door

Spelers: Wendy, Coen en Helène

Een lage opkomst vanavond. Helène kwam na lange tijd weer eens mee spelen en Coen was uit Den Haag gekomen om een spelletje te spelen. Wendy had Augsburg al klaar staan.

Augsburg 1520

Spelers: Wendy, Coen en Helène

Omdat Wendy het al èèn keer eerder had gespeeld (met 4 spelers) was het spel vlot uitgelegd en begon het verzamelen van kaarten en bieden op invloed van de edelen. Al snel kwamen we er achter dat met drie spelers het sneller mogelijk is met 1 kaart een bieding te winnen. En dan weet je dat de anderen die kleur niet hebben!  Handig dus. Coen profiteerde hier als eerste van. Al snel werden de hoogste niveau?s bereikt in geld en dus ook regelmatig weer van elkaar af gepakt. Zo verloor Wendy in de eerste ronde al een tweede investering en de tableaus van niveau twee en drie zouden het hele spel een rondedans maken. Dit maakte het lastig om te investeren in vergankelijke zaken en verhoogde de animo voor punten die je kunt behouden. Alleen als je bij de laatste bieding wint ben je er zeker van dat je ook de punten of het geld van dat niveau zult behouden. Helene kwam op ruime voorsprong maar werd geremd doordat ze nog geen kerk had gebouwd. Toch wist ze nog op tijd die inhaalslag te maken en de anderen voor te blijven. De waarderingen waren evenredig aan de eindstand….

Uitslag: Helène 41 punten, Wendy 35 punten en Coen 25 punten
Waardering: Helène 4, Wendy 3 en Coen 2

Verborgen Vallei

Spelers: Wendy, Coen en Helène

Na Augsburg was er nog tijd over voor een ander spel. Wendy had recent Verborgen Vallei gekregen en al een keer gespeeld en wist dat het binnen 3 kwartier te spelen was. In de verborgen vallei speel je kaarten uit waarmee je avonturiers vooruit zet. Onderweg verzamel je extra kaarten, geld en diamanten. Hoe verder een pion is gekomen des te meer is een kaart van die kleur bij een telling waard. Het speelde wel lekker weg. De regels zijn niet moeilijk dus je kunt zo beginnen. Vooral Coen was erg enthousiast over deze nieuwe Parker.

Uitslag: Helène 36 punten, Coen 32 punten en Wendy 24 punten
Waardering: Coen 4.5, Helène 3.5 en Wendy 3