Blue Moon City

Geplaatst door

2-4 spelers
60 minuten
Auteur: Reiner Knizia
Uitgever: Kosmos (2006)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 5]

Het spel …

In het tweepersoonskaartspel Blue Moon werd met veel wapengekletter uitgevochten welk volk de macht krijgt over deze planeet. Tijdens dit gevecht komt de hele hoofdstad van deze planeet in puin te liggen. Nadat de vrede is teruggekeerd, kijken de voormalige vijanden verbijsterd om zich heen. Wat hebben ze gedaan? Ze besluiten om samen te werken om de stad in haar oude glorie te herstellen. In het bordspel Blue Moon City proberen de spelers de verschillende volken zo in te zetten dat ze het meest bijdragen aan de opbouw van de stad.

Blue Moon City is een spel waarin de spelers de gebouwen opbouwen door het uitspelen van bepaalde combinaties van kaarten (het blijft natuurlijk wel een Knizia). Op het bord liggen de tegels met de verschillende gebouwen met op achterkant welke kleur kaarten moet worden uitgespeeld om dit gebouw te herstellen. Voor ieder gebouw moeten meerdere setjes van kaarten in die betreffende kleur worden uitgespeeld. Sommige kaarten hebben daarnaast ook speciale eigenschappen waarmee je bijvoorbeeld extra stappen mag lopen. Iedereen die meehelpt aan het herstel van een gebouw wordt hiervoor beloond met extra handkaarten, kristalfragmenten en drakenschubben. Degene die het meest heeft bijgedragen aan de wederopbouw krijgt bovendien nog een aantrekkelijke bonus.

Natuurlijk is het herbouwen van de gebouwen niet het hoofddoel. Met de kristallen die je krijgt, kun je meehelpen aan het herbouwen van de obelisk in het centrum van de stad. Afhankelijk van het aantal spelers is de winnaar degene die als eerste een van te voren vastgesteld aantal keer een stuk heeft bijgebouwd. Hoe hoger de obelisk wordt, hoe duurder het is dus je wilt zo snel mogelijk bouwen.

… en de waardering

Blue Moon City is een erg leuk spel. In eerste instantie lijkt het grote aantal kaarten en de hieraan verbonden acties overweldigend, maar het went snel. Het grote aantal mogelijkheden zorgt er ook voor dat er vele manieren zijn om te winnen. Bij het kiezen van je tactiek moet je goed rekening houden met de tactiek van je tegenstander. Een tactiek waar je de ene keer mee wint, kan met andere tegenstanders finaal verkeerd uitpakken. Het spel zelf is toegankelijk genoeg om ook als familiespel gespeeld te worden. De combinatie van een toegankelijk spel dat toch heel flexibel is in de tactieken die je kan toepassen maakt Blue Moon City voor mij een erg aantrekkelijk spel

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *