Spiel 2014: mijn interesses

Geplaatst door

Spiel staat weer voor de deur en dit jaar ga ik twee dagen. Genoeg tijd dus om te kijken, proberen en kopen. Dat nodigt uit tot een lange lijst van spellen die mijn interesse hebben, maar ik heb me weten te beheersen. Natuurlijk, ik zal vast thuis komen met spellen die ik nu compleet over het hoofd heb gezien, maar ik ga proberen me in te houden. Net als in de afgelopen jaargangen gaat mijn voorkeur weer uit naar relatief korte bord- en kaartspellen. Lange goede spellen (langer dan anderhalf uur) heb ik al in overvloed en ze hebben gemeen dat ze moeilijk op tafel komen. Maar goed, vorig jaar ben ik ook met Russian Railroads thuisgekomen en daar heb ik nooit spijt van gehad.

Dit zijn de tien spellen waar ik dit jaar het meest naar benieuwd ben.

Jäger & Späher (Kosmos)
De aantrekkingskracht van dit spel zit ‘m er vooral in dat het een tweepersoonsspel van Kosmos is. Daar heb ik over het algemeen goede ervaringen mee en het meest recente spel uit de serie, Targi, beviel me ook prima. Dit ziet eruit als een niet al te licht spelletje met een thema waar ik thuis wel mee aan kan komen.

 

Die Staufer (Hans im Glück)
Een spel van de auteru van Hanzesteden bij Hans im Glück, dat kan haast niet misgaan. Spelidee ziet er interessant uit, als het enigszins kan zou ik deze graag op de beurs spelen.

 

Spike (R&R Games)
Een toegankelijk treinenspel met net iets meer pit dan Ticket to Ride. Dat klinkt goed (ik vind TtR leuke spellen) en werd op de Gathering of Friends goed ontvangen. Dat zegt natuurlijk niet alles, maar genoeg om mijn interesse te wekken.

 

Orongo (Ravensburger)
Een biedspel van Knizia bij Ravensburger, meer heb ik niet nodig. Van alle honderden nieuwe spellen op Spiel maakt dit verreweg de grootste kans om mee te komen, desnoods ongespeeld.Roll Through the Ages: The Iron Age (Gryphon Games) 
de voorganger vond ik al erg leuk, al speel ik ‘m niet zo vaak meer. Tom Lehmann heeft nogal de neiging om voort te bouwen op ideeën van anderen en daar bijzonder puike spellen van te maken, dus dat maakt mij erg nieuwsgierig naar dit dobbelspel. Ook Cíub van hem ziet er interessant uit.

 

Witches (Amigo)
Witches is voor hartenjagen wat Wizard is voor boerenbridge. Ik vind Wizard leuker dan boerenbridge en hartenjagen een goed spel, dus hoe kan dit misgaan? Voor een leuk nieuw slagenspel is altijd plaats in mijn verzameling. Ik heb er al te lang geen gekocht.


Diamonds (Stronghold Games)
Had ik het over interessante slagenspellen? Diamonds oogt ook weer erg veelbelovend. Het wordt tijd voor weer een paar leuke nieuwe slagenspellen.

 

7 Kingdoms (Deinko Games)
Dit oogt als een interessant snel kaartspelletje van Koreaanse afkomst. Daar komen de laatste jaren wel vaker leuke kaartspellen vandaan, zoals vorig jaar Koryô. Maar ik denk dat ik nog wel een potje wil proberen.

 

Chosôn (Moonster Games)
Over Koryô gesproken: Dit jaar kan de opvolger Chosôn natuurlijk niet op mijn interesselijstje ontbreken. Omdat Koryô vorig jaar snel op was, heb ik deze maar voorbesteld. Al was het maar voor de metalen startspelertoken.

 

Greed (Queen Games)
Tot nu toe heb ik alleen maar goede ervaringen met de spellen van Donald X en Greed gebruikt ook nog eens het draftmechanisme waar ik wel van houd. Dit is vast wel te spelen op de beurs.
Dat zijn de voornaamste tien, maar daarnaast zijn er nog wel meer spellen die mijn interesse hebben. Grote kans dus dat er daar ook wel eentje van mee naar huis gaat: Royals, Plains, Helios (overigens geen Essenuitgave), Kingsport Festival, Lords of Xidit, Cíub, Pandemic: The Cure, Col-or-Form, en Red7. Hoe dan ook, ik heb er zin an.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *