Spiel 2017, de voorbereiding (deel 4)

Geplaatst door

Als de auteur van Splendor met een nieuw spel komt dat wordt uitgegeven door Hans im Glück, dan spitsen alle spellenliefhebbers onmiddellijk hun oren. Er is nog niet heel veel informatie over Majesty bekend, maar op Gen-con (in America) hebben mensen het al kunnen spelen. De reacties zijn positief. Als ik het goed begrijp is het een spel waar een rij met kaarten met daarop karakters op tafel ligt. Je pakt omstebeurt een kaart uit deze rij. De eerste kaart is gratis. Als je een andere kaart wil dan moet je een meeple op elke kaart die je niet pakt leggen. Elke kaart levert vervolgens punten op voor bepaalde kaarten die je eerder hebt gekozen. Ook de andere spelers profiteren daarbij mee. Natuurlijk wil ik het spel het liefst proberen voor ik het koop, maar als dat niet lukt, dan durf ik deze waarschijnlijk ook wel gewoon blind te kopen.

Niek houdt niet van coöperatieve spellen. Dat vind ik erg jammer, want ik houd wel van coöperatieve spellen. Maar omdat ik het meest met Niek speel, dalen coöperatieve spellen altijd snel op mijn radar omdat ik bang ben ze niet op de tafel te krijgen. De kans is dus groot dat Mountains of Madness niet mee naar huis zal gaan omdat het een coöperatief spel is. Maar aan de andere kant wordt het spel wel uitgegeven door Iello en is het ontworpen door de co-auteur achter het beste spel ooit (Pandemic Legacy). In het spel ga je op onderzoek uit naar een berggebied in de poolcirkel. Het spel ziet er prachtig uit. Iello heeft meestal een redelijk grote stand, maar is helaas ook heel populair waardoor het desondanks lastig is om een plekje te bemachtigen. Maar wie weet heb ik geluk en kan ik het spel in ieder geval één keer spelen voor ik de verstandige beslissing neem om dit spel niet te kopen.

Hanamikoji is een prachtig uitgevoerd tweepersoonsspel uit het verre oosten. Het spel is al wat langer op de markt en krijgt goede waarderingen. Kosmos heeft dit spel ook ontdekt en brengt er op Spiel een Duitse editie van uit. In dit kaartspel moet je concurreren om de gunst van Geisha’s. Het is een beetje een verdeel en heers spelletje waarbij de spelers omstebeurt kaarten aanbieden waaruit de andere speler een aantal mag kiezen en je zelf de andere mag houden. Het lijkt me een leuk vlot spelletje en het is een grote kanshebber om mee naar huis te mogen.

Okanagan: valley of the lakes is een Carcassonne-achtig legspelletje. De informatie die over dit spel beschikbaar is, is nogal beperkt. Je moet een landschap maken waarin aan de voorwaarden is voldaan om jouw drie gebouwen te bouwen. Dit klinkt interessant genoeg om het spel in de gaten te houden.

Azul is een spel dat me opviel vanwege de looks. In het spel moet je aan de slag als producent van prachtige aardewerken tegels op basis van Moorse motieven. Ik droom er van om ooit nog eens dit soort tegels in mijn huis te hebben (het past alleen totaal niet bij de rest van onze inrichting), maar misschien is dit mijn kans om een vleugje Moorse schoonheid aan mijn spellenkamer toe te voegen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *