Spiel 2017, de voorbereiding (deel 5)

Geplaatst door

De laatste tijd ben ik regelmatig The Fox in the Forest tegen gekomen op lijstjes met “het beste spel dat ik de afgelopen maand speelde”. Tel daarbij op dat het een tweepersoonsspel is, een slagenspel is en er mooi uitziet. Het is een slagenspelletje met bijzondere kaarten waarmee je het spel op zijn kop kan zetten (bijvoorbeeld zodat je een slag die je verloren had alsnog wint). Dit zal geen duur spelletje zijn (volgens BGG 13 euro), dus daar durf ik wel een blinde gok mee te nemen.

Dreamscape trok mijn aandacht met zijn looks. Het is een spel waar je kaarten moet verzamelen in bepaalde combinaties waarmee je je eigen doelen en algemene doelen moet proberen te bereiken. Er zijn veel spellen die je op die manier kan beschrijven dus het is onmogelijk om hieruit op te maken of het een droomspel is of een nachtmerrie. Ik houd mijn ogen voor de zekerheid nog maar even open.

Kamasutra is een spel dat ik mezelf niet zie spelen (ik ben niet zo lenig), maar wat ik misschien wel ga kopen. Het is een soort volwassen variant van Twister van Bruno Faidutti met een boodschap. Zijn boodschap met dit spel is dat je seks niet te serieus moet nemen (soms wel, maar niet altijd) en dat je zeker regimes of religies niet de baas moet laten spelen over seksualiteit (zie hier zijn blog over dit spel). In deze partygame trek je kaartjes met daarop standjes uit de Kamasutra. Vervolgens blaas je een ballon op en doe je die tussen jouw kruis en die van een ander terwijl je het betreffende standje nadoet en probeer je de ballon te laten knappen. Wie daar als eerste in slaagt wint. Ik kan me voorstellen dat dit spel heel geschikt is voor studentenfeestjes waar genoeg drank gevloeid heeft om de gêne te onderdrukken. In eerste instantie was er geen uitgever te vinden die dit spel wilde uitgeven, maar gelukkig is er toch een uitgever overstag gegaan. Met de juiste groep zorgt dit spel vast voor veel plezier.

Zoch slaagt er regelmatig om leuke, mooie familiespellen op de markt te brengen. Op Spiel presenteren ze Chickwood Forest. Op dit moment is het enige wat over dit spel bekend is dat het “a card game for those who want to scout castles, grab loot, and give alms in order to earn glory” is. Daar kan ik natuurlijk niet zo veel uit afleiden. Tijdens de beurs komt er vast geleidelijk meer informatie beschikbaar en wie weet kan ik het spel zelfs proberen. Zoch is wel goed, maar ook weer niet zo goed dat ik hun spellen blind wil kopen.

En dan het laatste spel op mijn lijstje. Voor wie dit blog een beetje volgt, weet wat er nu gaat komen: Pandemic Legacy het tweede seizoen. Dit spel staat nog niet op de lijst op BGG, maar ik kan me toch niet voorstellen dat het niet op Spiel te krijgen is. Dit spel gaat verder waar seizoen 1 geëindigd is en ik kan niet wachten tot ik het verhaal ook weer op kan pakken. Als het spel te koop is, gaat het mee naar huis. Mijn collega’s (waar ik seizoen 1 mee speelde) staan ook al te trappelen tot we verder kunnen spelen. Het zal dan vast ook niet lang duren voor het spel op tafel staat.

3 reacties

  1. Het eerste seizoen van Pandemic Legacy is een van de beste spelervaringen die ik ooit gehad heb. Het helpt dat we met 3 spelers gedurende 2 maanden elke week het gespeeld hebben en het alle 3 heel leuk vonden. Nu ben ik bang dat de verwachtingen misschien wat te hoog gaan zijn. Het verrassingseffect is uiteraard weg. Dus toch proberen eerst met de voetjes op de grond te komen 🙂

  2. Ik heb The Fox in the Forest een paar keer gespeeld, nadat het van de zomer plots opdook in Spellenpoort Amersfoort. Knap dat ze zo’n goed slagenspel voor twee weten te maken. Spannend en erg leuk. Warm aanbevolen, Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *