“Spiel” buit

Geplaatst door

In mijn maandverslagje van oktober schreef ik al dat oktober een karige maand was wat betreft nieuwe spellen, maar dat ik verwachtte dat daar in november verandering in zou komen. Nou, dat klopte! En hoe! Er stroomden zelfs nog veel meer spellen binnen dan ik eind oktober verwachtte. Het werd bijna gênant. Bijna…

De belangrijkste bron van nieuwe spellen, was de All Games bestelling die ik had geplaatst op de dag dat Spiel had moeten beginnen. In die bestelling zaten echter een paar spellen die nog niet leverbaar waren, waardoor mijn bestelling werd opgehouden. En tsja, dan kan je dus later nog wat spellen aan je bestelling toevoegen zonder dat je dat extra verzendkosten gaat opleveren. Of te wel: ik ging nog een keer voor de bijl en voegde naar aanleiding van de post-Spiel-buzz nog wat spellen aan mijn bestelling toe.

Over Spiel gesproken, wat is Spiel zonder promo’s? Helaas waren ze dit jaar niet gratis, al was het maar vanwege de verzendkosten. Maar om nog een beetje Spiel gevoel te hebben, heb ik bij Kosmos de #Wirbleibenzuhause promo besteld voor Catan. In deze uitbreiding blijkt de Rover een soort Robin Hood die grondstoffen geeft aan de spelers die netjes thuis blijven (een huisje bouwen aan de rand van de speciale tegels). Bij Hans im Glück bestelde ik twee stoffen, wasbare mondkapjes met Carcassonne print (als iets een symbool van dit jaar is, is het per slot van rekening wel een mondkapje). Ik kreeg daar nog een Carcassonne-tegel bij die vast al heel lang geleden gedrukt is (op de tegel staat een brug waarop mensen duidelijk geen anderhalve meter afstand houden en ook geen mondkapje dragen).

Verder kregen Peter Hein en ik nog een paar recensie-exemplaren van 999 games toegestuurd, waarvan er ook een paar mijn kant opkwamen. Tot mijn grote vreugde zat daar ook de Wingspan-startset tussen die tegenwoordig standaard in het Wingspan basisspel zit, maar die nog niet bestond toen ik Wingspan aanschafte. Wingspan is met grote afstand het spel dat Niek en ik het meest spelen en dus was ik heel blij met die acht extra vogelkaarten.

Ik was in november ook nog jarig. In het weekend waarin ik jarig was, zou eigenlijk ook het Spellenspektakel zijn, maar dat ging dit jaar natuurlijk niet door. Terecht, maar jammer want het zou natuurlijk de perfecte plaats zijn geweest om mijn Carcassonne-mondkapje te showen. Ik kreeg van Niek een paar spellen voor mijn verjaardag, dus het werd toch nog een beetje een spellenfeestje.

En ten slotte werd de afgelopen maand ene na de andere Kickstarter afgeleverd (die vaak uit meerdere spellen bestonden). Vorig jaar was er ook al een hausse aan Kickstarters die de laatste maanden binnen kwamen. Ik was er blij mee. Vooral omdat in ieder geval één spel vanuit Engeland verstuurd werd en het dus fijn is dat hij voor Brexit is verstuurd.

Ik hoef me de komende donkere wintermaanden dus niet te vervelen. De meeste spellen zijn goed met twee spelers te spelen. Helaas zitten er ook een aantal spellen bij waarvoor je echt meer dan twee spelers nodig hebt. Deze spellen zullen nog wel een tijdje ongespeeld in de kast blijven staan. Ik kijk er bijvoorbeeld heel erg naar uit om The Kings Dilemma en Pandemic Legacy Season 0 te spelen, maar ik ben bang dat dat pas gaat gebeuren nadat ik en mijn spellenvrienden zijn ingeënt. Het is niet anders, tot die tijd ga ik me vast prima met mijn andere nieuwe spellen vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *