Spiel Preview

Geplaatst door

Het begint zo onderhand weer echt te kriebelen. Over twee weken barst Spiel 2010 weer los. Tijd dus om het kaf van het koren te gaan scheiden. Dit zijn de spellen waar ik met bovengemiddelde interesse naar uitkijk:

18 Ghosts
Uiterlijk is alles in sommige gevallen. De omschrijving klinkt als het zoveelste abstracte tweepersoonsspelletje. Maar die plastic packman achtige spoken hebben grote aantrekkingskracht op mij.
Bargain Hunter
Peter Hein heeft de oorspronkelijke Duitse versie in zijn spellenkast staan (Snäpchenjagd) en ik heb dit spel een paar keer met veel plezier gespeeld. Het is een leuk slagenspelletje en daar kan je er niet genoeg van hebben, toch? Die gaat dus zeker mee naar huis.
Turmbauer
De combinatie van een spel dat zeer sterke uiterlijke overeenkomsten vertoond met het geweldige Pueblo en dat uitgegeven wordt door kwaliteitsuitgever Kosmos prikkelt mijn nieuwsgierigheid. Het spel krijgt nog een hoge waardering op BGG ook en dat is vaak een goede raadgever.
Fürstenfeld
Mijn lievelingskleur is blauw, maar een groene spellendoos is vaak goed nieuws. De spellen van Friedemann Friese mogen zich dan ook verheugen op mijn warme aandacht en zo ook deze nieuwe loot aan de groene familieboom. Er komen nog een paar spellen van Friedemann uit bij andere uitgevers maar die spreken me net wat minder aan. En bovendien denk ik dat hij zijn beste spel uitgeeft via zijn eigen uitgeverij.
Animal Upon Animal Balancing Bridge
Ik moet eerlijk toegeven dat de twee eerdere Dier op Dier nakomelingen de lol van het origineel niet hebben geëvenaard. Maar soms moet een ezel zijn hoofd heel vaak stoten voor hij de les leert. Ik ben duidelijk nog niet zo ver. Deze gaat mee. Ik word helemaal week in mijn benen bij het zien van deze schattige houten diertjes.
Norenberc
Ik heb iets met de middeleeuwen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat ik nu leef en niet toen, maar ik vind het een fascinerende tijd om over te lezen. Spellen over de middeleeuwen hebben dan ook een klein streepje voor op andere historische spellen. Ik zal dan ook zeker een blik werpen op dit spel.
Onirim
De doos van dit spel is genoeg om mijn interesse te wekken. Lekker veel blauw, beetje mysterieus en met een soort katachtig wezen. De omschrijving op BGG schrikt me niet af en dus staat dit spel nu officieel op mijn radar.
Jäger der Nacht
Ik houd wel van spellen die de sfeer uitademen van een griezelige sprookjeswerelden. De look van deze doos is dan ook helemaal goed en de omschrijving op BGG maakt me alleen maar geïnteresseerder. Bij deze ken ik dit spel dan ook het predicaat “grote kanshebber op enkele reis naar Rotterdam’ toe.
Thunderstone
Ik vind Dominion een geweldig spel. Thunderstone is gebaseerd op hetzelfde principe en dat kan dus heel positief zijn. Het spel staat op internet nog steeds in de schaduw van Dominion, maar is toch geen eendagsvlieg gebleken. Ik denk dat ik het dus toch maar eens ga proberen.

En natuurlijk zijn er verder nog de uitbreidingen en aanvullingen waar ik geïnteresseerd in ben (Agricola, Dixit, Dominion, Funkenschlag). Maar die spreken zo voor zich dat ik ze hier niet in de spotlight hoef te zetten volgens mij.

Eén reactie

  1. Thunderstone is een prima spel en eigenlijk zou je er onmiddellijk de uitbreiding "Wrath Of The Elements" moeten bijkopen, alleen al voor het feit dat deze het spel, o.a. door het introduceren van valstrikken en hordes nog, leuker maakt. Maar ook voor de ingenieuze manier waarop ze de kaarten van zowel het basisspel als die van de uitbreiding in de kleinere (!) doos van de uibreiding weten onder te brengen. Daar kan Dominion nog heel wat van leren. En dan is er nóg ruimte voor de Doomgate Legion uitbreiding, die er binnenkort aankomt en waar ik ook al vol spanning op zit te wachten.

    Jäger Der Nacht, de Duitse versie van Shadow Hunters (Z-Man Games) is ook zeer de moeite. Ik vrees wel dat de kaarten, als ik voortga op Shadow Hunters, veel tekst gaan bevatten. Dat iedereen aan tafel goed Duits kan lezen is dan een absolute voorwaarde, ook omdat over de inhoud van een aantal kaarten niet mag gecommuniceerd worden met de andere spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *