Spokentrap: Flaschengeist

Geplaatst door

UITBREIDING
2-6 spelers
15 minuten
Uitgever: Drei Magier Spiele (2004)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 3]

Het spel …

Sinds ik vader ben geworden speel ik kinderspelletjes met hernieuwde interesse. Het aantal kinderspellen in huize Van Mulligen groeit gestaag, ook al is dochterlief nog net iets te jong. En van de leukste kinderspelletjes die ik het afgelopen jaar gespeeld heb is Spokentrap. Zelfs niet bij name te noemen familieleden die ik doorgaans nog niet met geweld aan de speeltafel krijg, spelen het met veel plezier, al was het maar om de wanhopige blik bij sommige oudere medespelers als ze de draad helemaal kwijt zijn.

Het grootste nadeel van Spokentrap was misschien wel het feit dat je het maar met vier spelers kunt doen. Dit is echt een spel waarbij geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd, want er zijn nog meer spookjes om bij te houden.

Met de uitbreiding word ik op mijn wenken bediend, want je kunt het nu met nog twee extra spelers doen. Daarnaast bevat het spel nog de groene fles uit de titel. Deze moet je over een spookje plaatsen als je het spook dobbelt. Dit spook mag niet bewegen zolang hij zich onder de fles bevindt.

Verder zijn de regels niet veranderd; het gaat er nog steeds om jouw pion als eerste te laten finishen.

… en de waardering

Voor liefhebbers van Spokentrap is deze uitbreiding onontbeerlijk. Je kunt het nu met nog meer (kinderen) spelen, met het nodige plezier van dien. De fles is ook prima te gebruiken als je met minder spelers bent, al zal jouw spook/pion wel vaker vast staan. De regel dat je ook schijfjes mag verwisselen als je het spook dobbelt kun je met meer dan vier spelers beter achterwege laten omdat het echt ondoenlijk is om van vijf, laat staan zes, spoken te onthouden welke pion zich er onder bevindt. Maar misschien ligt dat wel aan mijn leeftijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *