Sssnake

Geplaatst door

2-4 spelers
20-30 minuten
Auteur: B & B Miksch
Uitgever: Fun Connection

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

De bedoeling van dit spel is om als eerste de kop en staart van een slang met elkaar te verbinden. Daarmee lijkt het spelconcept een beetje op dat van Venice Connnection, waar ook een ononderbroken route gemaakt moet worden. Iedere speler krijgt namelijk een eigen slang, met daarop het begin en het einde van het dier. Met behulp van kaartjes waar delen van een slang op staan, moet de slang zich een weg kronkelen naar het andere uiteinde.

Die kaartjes kunnen rechte stukken slang bevatten, maar ook bochten en kruispunten. Wie aan de beurt is gooit met een dobbelsteen en kan één, twee of drie gooien. Het aantal ogen bepaalt hoeveel kaartjes die speler moet pakken. Altijd moet er ook een kaartje aan de linker buurman gegeven worden. Die geef je natuurlijk lastig te combineren kaartjes, zoals kruispunten. Op die manier kan je het je buurman behoorlijk lastig maken om zijn slang snel af te krijgen. Het moet echter altijd mogelijk blijven om van de slang een compleet reptiel te maken.

… en de waardering

De doos van het spel ziet er afschuwelijk uit. Een afstotelijke cobra slist je tegemoet. Het zal wel de bedoeling zijn geweest om het er spannend uit te laten zien, maar die poging is dan mislukt. Het spelconcept vind ik wel leuk bedacht. Al zorgen de dobbelsteen en de gesloten kaartjes voor een erg groot portie geluk. Ik zou dan ook als tip willen geven om de kaartjes open te leggen, zodat de speler zelf kan kiezen welk kaartje gebruikt worden. Het is het gewoon allemaal net niet bij Sssnake, het duurt te lang, nodigt niet uit tot spelen en is niet spannend.

Het is alweer jaren geleden dat ik Sssnake gespeeld heb, en dat zegt wellicht iets over mijn waardering. Door het intensief gebruik van de dobbelsteen als strategiespel minder aansprekend, maar voor kinderen is dit nog wel een geslaagde combinatie. Die zullen er waarschijnlijk meer plezier aan beleven dan ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *