Super Mega Lucky Box

Geplaatst door

1-6 spelers (vanaf 8 jaar)
20 minuten
Auteur: Phil Walker Harding
Uitgever: Ravensburger (2022)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 4 Gemiddelde: 3.5]

Het spel…

Super Mega Lucky Box! Met zo’n schreeuwerige naam moet ik onmiddellijk aan krasloten denken waar je hopelijk het Super Mega Lucky Box vakje open krast om daarmee de Super Mega Lucky Box hoofdprijs te winnen. Maar Super Mega Lucky Box is natuurlijk geen nieuw kraslot, want dan hadden we er op deze site geen aandacht aan besteed. Wat het dan wel is? Het is een nieuw flip & write spel van Phil Walker-Harding.

Super Mega Lucky Box is een beetje een gepimpte bingo-versie. Dat klinkt als slecht nieuws, maar lees vooral verder, het is namelijk veel leuker dan het klinkt. Alle spelers beginnen het spel met drie vierkantje kaartjes met daarop negen nummers (een getal komt soms meerdere keren op een kaartje voor). Vervolgens worden achttien kaarten geschud waarop ook deze nummers staan (één tot en met negen, elk nummers komt twee keer voor). Van deze kaarten wordt de helft gebruikt.

De kaarten worden één voor één omgedraaid en vervolgens mogen de spelers het betreffende nummer op één van hun briefjes afkruisen. Je hoopt hiermee natuurlijk zo snel mogelijk hele rijen, kolommen en liefst zelfs hele kaarten vol te krijgen. In veel gevallen krijg je een bonusje als je een rij of kolom vol weet te maken, zoals bijvoorbeeld een extra getal dat je mag afstrepen.

Maar wacht! Er is meer. Aan het begin van het spel hebben alle spelers ook nog vier bliksemschichtjes gekregen waarmee ze het opengedraaide getal met één kunnen verhogen over verlagen. Je mag zo veel bliksems inzetten als je wilt. Hierdoor krijg je wat regelruimte om er voor te zorgen dat je net dat getal krijgt waarmee je misschien wel een keten van bonusjes in werking zet.

Via de bonusjes kan je bovendien niet alleen extra getallen krijgen, maar ook extra bliksems en twee extra manieren om punten te scoren (sterren en de manen).

Het spel duurt vier rondes en na iedere ronde volgt er een tussentelling waarin je punten scoort voor het aantal kaarten dat je af hebt gemaakt (hoe eerder in het spel dat lukt, hoe meer punten je krijgt) en het aantal sterren dat je hebt verzameld. Voor iedere volgende ronde krijg je vervolgens een extra briefje om weer voldoende af te kruisen te hebben. Na de laatste telling worden er nog (min)punten vergeven voor de spelers die de minste of meeste maantjes hebben, krijg je nog punten voor niet gebruikte bliksemschichten en voor onafgemaakte kaartjes. En wie daarna de meeste punten heeft, wint het spel.  

…en de waardering

Super Mega Lucky Box is een lekker luchtig tussendoortje. Als een echte bingo-pro zit je met je stift de opengedraaide nummers af te kruisen op je kaartjes. Maar waar je het bij bingo normaal moet doen met het getal dat getrokken wordt, heb je hier de mogelijkheid om de getallen af en toe naar je hand te zetten. Dit tilt, samen met de mogelijkheid om bonussen te scoren, het spel naar een hoger plan. Je kan niet de hele tijd de getallen aanpassen, maar als je het op het juiste moment doet, dan kan dat net het zetje zijn wat je nodig hebt om een mooie reeks van bonussen in gang te zetten. En als dat lukt, dan voelt het even alsof je de jackpot hebt gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *