Het mysterie van het ei van de dodo

Geplaatst door

Het meest mysterieuze spelonderdeel dat ik ooit ben tegengekomen is het dodo-ei uit het spel Dodo. Dit ei rolt uit zichzelf, maar niet in een constant tempo maar juist met horten en stoten. Soms ligt het ei zelfs even stil, om vervolgens weer langzaam verder te rollen. Je kan niet anders dan je afvragen hoe het werkt.

Het antwoord op deze vraag werd al gegeven in de reacties op de recensie door Miguel (dank daarvoor) die een link plaatste naar een YouTube-filmpje waarin werd uitgelegd hoe je een dodo-ei kan maken. Samenvatting: door in een bal een kleverige vloeistof te doen (in het filmpje wordt honing gebruikt) en daar een andere zware bal in te doen. Super interessant!

Maar dat ik nu wist hoe het ongeveer werkte, maakte mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter. Zou er echt honing gebruikt zijn in het dodo-ei? Mijn nieuwsgierigheid was echter niet groot genoeg om het ei van mijn Dodo-spel te slopen.

Maar gelukkig, was ik niet de enige die nieuwsgierig was. Bij de spellenwinkel waar de jongste dochter van Peter Hein werkt, wilden ze ook graag weten wat er in het ei verborgen zat. En daar besloten ze een ei op te offeren voor de wetenschap en voor onze nieuwsgierigheid. En dus hebben ze een dodo-ei geopend. In het ei bleek inderdaad een metalen balletje te zitten dat ligt in een doorzichtige, kleverige vloeistof. Geen honing dus, maar voor de rest had Miguel ons helemaal op het juiste spoor gezet.

Ten slotte wil ik hierbij de spellenwinkel hartelijk danken dat ze ons een inkijkje in het binnenste van een dodo-ei hebben gegeven en daarmee mijn (en misschien ook wel jouw) nieuwsgierigheid hebben bevredigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *