Ticket to Ride: wie is de winnaar?

Geplaatst door

Eén van de spellen die ik vaak op mijn iPhone speel is Ticket to Ride. Afgelopen zondag speelden Niek en ik tegen elkaar terwijl we op een terrasje een drankje deden. Het was een spannend potje en ik verwachtte te gaan verliezen. Ik had maar twee tickets weten af te maken en één daarvan was een kleintje. Niek had vier tickets getrokken dus daar maakte ik me wel een beetje zorgen over. Ik had dan wel weer veel meer lange stukken gelegd en stond dus voor we de punten van de tickets kregen voor.

Tot mijn verbazing had Niek ook geen dikke routes weten te maken en stonden we na het vergeven van de punten voor de gerealiseerde routes precies gelijk. De winnaar van het spel zou dus bepaald worden door wie de langste route had gebouwd.

Ik kreeg op mijn scherm te zien dat ik de langste route had gemaakt en daarmee de winnaar was geworden. Ik keek Niek dus blij aan, klaar om zijn felicitaties in ontvangst te nemen. Niek keek net zo blij terug en was ook klaar om mijn felicitaties in ontvangst te nemen. Op zijn schermpje had namelijk gestaan dat hij de winnaar was.

Oftewel: we hadden exact even lange routes en waren dus beide de winnaar. Maar dat is niet de boodschap die we van de app kregen, die vertelde mij dat ik gewonnen had (en Niek verloren) en Niek dat hij gewonnen had (en ik verloren). Nou is winnen inderdaad leuker dan verliezen dus ik snap wel een beetje waarom een programmeur er voor kiest om beide spelers voor te spiegelen gewonnen te hebben, maar ik had liever te zien gekregen dat we gelijk waren geëindigd. Eerlijk duurt per slot van rekening het langst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *