Varkensrace

Geplaatst door

2-4 spelers
10 minuten
Auteur: Christine Welz
Uitgever: Ravensburger (1997)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

De naam van het spel doet vermoeden dat het om een race gaat. Dat is echter niet het geval. Het is een kort, simpel denkspelletje waar vier varkens in voorkomen. Deze varkens zijn rood, groen, geel en blauw en dienen achter elkaar gezet te worden. Verder zijn er kaartjes in het spel waarop drie varkens op een rijtje te zien zijn. Door één varken vooraan te plaatsen, moeten de drie eerste varkens overeenkomen met de drie varkens op één van je kaartjes. Als dit je lukt mag je het op dezelfde manier nog twee keer proberen. Zo kan je in één beurt drie kaartjes kwijt raken. Er zijn ook nog andere methoden om van je kaartjes af te komen; het verwisselen van twee varkens of het omdraaien van het complete rijtje (het achterste varken wordt nu de voorste). Bij deze manieren mag je maar één kaartje inleveren. Het is dus de bedoeling dat je vooruit denkt, om zo veel mogelijk kaartjes in één beurt kwijt te raken en zo als eerste klaar te zijn.

… en de waardering

Een beetje een suf spel. Als spelers nog maar één kaartje hebben, doen de voorgangers er alles aan om een succesvolle beurt te voorkomen. Want er moet eerst actie zijn ondernomen voordat een kaartje mag worden weggelegd. Uiteindelijk maakt er altijd wel iemand een fout, of is winst van je tegenstander onafwendbaar. Wel een educatief spel voor jongere kinderen. Ach, voor zo héél af en toe……….

Met racen heeft dit inderdaad niets te maken. Zet de varkens in de goede volgorde, en maar hopen dat de tegenstanders er niks mee kunnen. De winnaar wordt echter bepaald door wie er als eerste een fout maakt. Met twee spelers kun je je tegenstanders nog wel eens voor het blok zetten, met meer is dat onmogelijk. Erg duf. Misschien dat kinderen (voor wie het bedoeld is) het leuk vinden, aan mij is het niet besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *