Vlooiencircus

Geplaatst door

3-5 spelers
20 minuten
Auteur: Reiner Knizia
Uitgever: Amigo (1998)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 3]

Het spel …

Hooggeëerd publiek: de bekende spelauteur Reiner Knizia heeft alweer een kaartspel op zijn naam staan. Zoals we van hem gewend zijn, zijn er weer reeksen te verzamelen. Deze keer gaat het om tien verschillende circusacts die hij vlooien uit laat voeren. Van Houdini tot vuurspuwers, trapezeshows en messenwerpers, geen brandende hoepel te ver of de vlooien kunnen het. En al deze acts kunnen op verschillende niveau’s worden uitgevoerd. Probeer in je circus zoveel mogelijk acts met een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en jij hebt het kunstje het best onder de knie.

Je begint met een dichte stapel. De eerste speler draait een kaart om en mag kiezen of hij deze kaart in zijn hand wil nemen. Iedere circusact staat gelijk aan een kleur. Hoe hoger het getal op de kaart, hoe meer deze waard is. Je mag net zo lang door draaien tot een act wordt opengedraaid die al op tafel ligt. Maar dan ben je te hebberig geweest en is je beurt direct voorbij. Je mag ook niet alsnog een kaart pakken. Je kunt punten krijgen door drie kaarten met dezelfde waarde op te leggen (een trio) of door een complete voorstelling ten tafel te brengen: je hebt alle tien acts in je circus! Boven op de tien bonuspunten krijg je de waarde van alle circusacts. Den andere spelers mogen ook van ieder act (als ze die in de hand hebben) een kaart op leggen en deze punten tellen mee. Zodra een speler een complete voorstelling op tafel legt worden de punten geteld en is het potje afgelopen.

… en de waardering

Al in 1998 is dit spel in Duitsland op de markt gebracht door Amigo onder de naam Zircus Flohcati. Bedoeld als kinder/familiespel en daarom ook zo beoordeeld. Als volwassene word je wel eens een beetje moe van de kaartspellen van Knizia die allemaal op elkaar lijken, maar net een beetje anders zijn en gek genoeg bijna altijd wel leuk om te spelen. Zo ook Het Vlooiencircus dat zeker voor kinderen heel aardig is om te spelen. Ik denk dat je vanaf 6 jaar al mee kunt doen. Dus heb je nog geen kaartspel van Knizia en ben je op zoek naar een nieuw spelletje voor de kinderen: Het Vlooiencircus is een prima optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *