7 Rounds

Geplaatst door

2-5 spelers (vanaf 6 jaar)
15 minuten
Auteur: Martijn Haddering
Uitgever: White Goblin Games (2023)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 3 Gemiddelde: 3]

Het spel…

De meeste Nederlandse spellenuitgevers geven vooral vertaalde versies van buitenlandse spellen uit. Nederlandse spelbedenkers geven hun spellen dus vaak in eigen beheer uit, of bij een buitenlandse uitgever. Maar met de toenemende populariteit van de hobby en het bijbehorende succes wagen uitgevers zich voorzichtig aan originele spellen van eigen bodem. Ook White Goblin neemt nu die stap met 7 Rounds.

De naam geeft al een deel van de spelregels weg. 7 Rounds duurt zeven ronden, waarin iedere speler telkens een kaart van de stapel neemt en er vervolgens eentje uit de hand speelt. Je begint met vier kaarten en hebt dus iedere beurt de keuze uit vijf kaarten om te spelen.

Er zijn zeven verschillende genummerde kaarten, ieder met een eigen effect. Met de meeste kaarten kun je je medespelers dwarszitten: je mag een kaart met ze ruilen, of je mag twee willekeurige kaarten uit hun hand afleggen, of ze moeten juist hun hoge kaarten afleggen. Vooral dat laatste is vervelend, want je wilt het spel eindigen met zo hoog mogelijke kaarten in je hand.

Als iedereen aan de beurt is geweest begint de volgende ronde. Na de zevende en laatste ronde tellen de speler de waardes van de kaarten in de hand bij elkaar op. De speler met de hoogste score wint.

…en de waardering

7 Rounds is een echt familiespel en bij uitstek geschikt voor liefhebbers van spellen als Uno of pesten. Wat dat betreft heeft het alles in zich om een klassieker te worden. Het grote voordeel boven Uno is dat het niet eindeloos hoeft te duren, want na zeven rondes is het echt voorbij. En hoewel geluk met het trekken van hoge kaarten zeker aanwezig is, heb je genoeg mogelijkheden om met slim spel toch een hoge score te halen. En mocht dat niet lukken, dan is een revanchepotje zo gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *