BGG@SEA dag 8: vertrekken en Mox Seattle

Geplaatst door

Op vrijdagochtend moesten we vroeg op omdat we om kwart over 8 de Explorer of the Seas moesten gaan verlaten. Op het aangewezen tijdstip meldden we ons in de Main Dining hall op het vierde dek. Hier moesten we nog even wachten voordat onze groep aan de beurt was om te vertrekken. Het was te vroeg om al naar het vliegveld toe te gaan omdat ons vliegtuig pas om half 6 zou vertrekken. Eigenlijk wilden we naar de locatie van Mox (bordspellencafé en -winkel) in Seattle gaan, maar die zou pas om 11 uur open gaan (zie het verslag van onze week in Seattle voor onze kennismaking met de andere locatie van deze keten in Bellevue). We besloten daarom maar eerst een taxi naar de Starbucks Reserve Roastery te nemen.

Starbucks is ontstaan in Seattle en heeft haar hoofdkantoor nog steeds in deze stad. In Seattle heeft ze ook haar vlaggenschip-winkel gevestigd waar ze nieuwe drankjes en concepten uitprobeert. Voluit heet deze locatie de Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room. Voorbeelden van dingen die ze daar nu uitproberen zijn cocktails met koffie, versgebakken stukken pizza en nieuwe soorten koffiebonen. Wij bestelden een latte van een bijzondere koffieboon (ik vond er weinig aan) en zochten een plekje langs het raam en haalden onze Scrabbleset tevoorschijn voor een ouderwets potje Scrabble. Het was het eerste potje Scrabble deze vakantie. Niek was in topvorm en verpletterde me.

Toen we uitgescrabbled waren, hebben we een Uber naar de locatie van Mox in Seattle gepakt. Ook deze locatie zat op een soort industrieterrein en bestond weer uit een combinatie van een winkelgedeelte met een restaurantgedeelte en meerdere losse ruimtes voor speciale categorieën spellen (miniaturen, role playing, toernooien, etc.). We werden vriendelijk ontvangen en kregen een fijn plekje aan het raam toegewezen waar we onze koffers in een fijn hoekje konden schuiven.

De sfeer in deze locatie was anders dan in de locatie in Bellevue. Hier was voor een soort van gothic uitstraling gekozen met veel prachtige geschilderde details, waaronder een grote wandschildering. De winkel was veel kleiner dan die in Bellevue, maar nog steeds veel groter dan de gemiddelde spellenwinkel hier in Europa.

Ook hier kon je bij de kassa spellen lenen. Ik vroeg of ze ook Dinosaur Island hadden omdat ik die graag nog een keer zou willen spelen. Ze hadden die niet achter de kassa staan, maar wel ergens anders en gingen hem voor me halen. Niek en ik zetten het spel snel klaar en wisten de regels nog en konden dus snel gaan spelen. Omdat we nu al beter wisten hoe het spel verliep, speelde het spel lekker vlot door en het duurde niet lang voordat we beide ons park uit konden breiden met nieuwe dino’s. Ik speelde dit keer heel bewust op de einddoelen. Niek was hier net wat langzamer mee en moest dus toezien hoe ik twee doelen wist te verwezenlijken en daarmee het spel beëindigde. Je krijgt bonuspunten als je een einddoel haalt. Tot mijn verbazing won ik echter met maar een klein verschil. Niek had zich namelijk op dure dino’s gericht (die waren meer punten waard dan mijn suffe planteneters) en had daarmee bovendien veel meer bezoekers (en dus punten) binnen gehengeld. Ik vond het leuk om te zien dat je in dit spel schijnbaar verschillende tactieken kan volgen en je niet verplicht op de einddoelen hoeft te storten.

Het was inmiddels 12 uur geworden en dus tijd om te lunchen. We namen beide een kaastosti en een Italian Soda. Dat laatste was een wonderlijk drankje bestaand uit aanlenglimonade (wij kozen voor zwarte bessen smaak) met slagroom. Het smaakte beter dan het klonk, maar ik geloof niet dat ik de behoefte voel om het hier thuis klaar te gaan maken.


Na de lunch besloten we nog één vlot spelletje te doen voordat we ons naar het vliegveld zouden laten brengen. We kozen voor Splendor. We probeerden allebei zo snel mogelijk toe te werken naar de bonus-tegels en Niek was hier net wat sneller in dan ik. Dit leverde hem een voorsprong op die ik niet meer kon inhalen. Hij ging er dan ook met de winst van door.

Ik wist dat de koffers echt afgeladen vol zaten en dus kon ik me bedwingen om nog een spel te kopen in de winkel. Een Uber bracht ons snel naar het vliegveld. Onze koffers bleken te zwaar te zijn en dus moesten we uit iedere koffer een spel halen om in onze handbagage te stoppen. De dozen waren tot mijn opluchting nog steeds ongedeerd en ik hoopte dat de dozen die in onze koffers achterbleven dat zouden blijven (ik heb niet de illusie dat er heel voorzichtig met de koffers wordt omgegaan tijdens de bagageafhandeling op vliegvelden).

We waren keurig op tijd voor onze vlucht en hebben de tijd nog gedood met een potje Fox in the Forest en Ganz schön Clever. En toen was het tijd om in het vliegtuig te stappen voor een lange vlucht terug naar huis (zonder te slapen helaas). Zaterdagmiddag waren we weer thuis en tot mijn grote verrassing waren alle spellen ongedeerd aangekomen.

Natuurlijk was het heerlijk om weer thuis te zijn, maar het was ook echt jammer dat de vakantie was afgelopen. De afgelopen twee weken waren echt geweldig leuk. We hebben zo veel leuke dingen gezien en gedaan. En we hebben zo veel leuke mensen ontmoet. Ik kan een tripje naar Seattle en/of Alaska dan ook van harte aanbevelen. Ook kan ik de bordspellencruise van BGG van harte aanbevelen. Het kost een lieve duit (vooral door de bijkomende reiskosten naar Amerika), maar dan ben je verzekerd van een cruise met een flinke voorraad leuke spellen en spellenspelers. Als de bestemming je dan ook nog aanspreekt, dan is dit een winnende combinatie voor elke spellenspeler. Ik sluit dan ook zeker niet uit dat we over een paar jaar nog een keer met BGG mee op cruise gaan. En tot die tijd moet ik het doen met de foto’s en herinneringen van de afgelopen cruise.

5 reacties

  1. Weer heerlijk leesvoer!

    Een cruise op zich spreekt me niet zo aan, maar op deze manier sluit ik het niet meer zomaar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *