Buiten spelen

Geplaatst door

Met zulk weer als de laatste weken is april een van mijn favoriete maanden van het jaar. Warm genoeg om zonder jas buiten te zitten, maar niet zo warm om uitgeteld binnen te blijven in de schaduw. Dus toen ik op demodag van 999 Games de kans kreeg om even buiten te spelen zei ik geen nee.

En natuurlijk bedoel ik dan geen potje Le Havre uit de wind. Nee, we hebben het hier over echte buitenspellen: Kubb en Mölkky. Wie nu denkt dat ik het over een droogrek en kapstok van de Ikea heb is dat vergeven: de spellen stammen inderdaad uit Scandinavië. In beide spellen gaat het erom, met een houten stok andere houten speelstukken omver te gooien. Kubb speel je in twee teams, waarbij je elkaars stukken omver probeert te kegelen, Mölkky is een soort jeu-de-boules met stokken in plaats van ballen.

Geen ‘spellen’ van het soort waarover ik recensies schrijf, en dat zal ik ook niet doen, maar ik vond ze bijzonder genoeg om toch even aandacht aan te geven. Vooral nu de meivakantie in aantocht is en de zomervakantie ook niet ver meer is: beide zijn de ideale spellen voor bij de barbecue en op de camping. Vooral Mölkky is de manier bij uitstek om het verveelde kroost op die camping in Frankrijk in een mum van tijd een hoop vakantievriendjes te bezorgen. En misschien is er ook nog wel een chauvinistische Fransman te vinden die zijn ballen eens in wil ruilen voor stokken. Wacht, heb ik dat net getypt? Snel verder, voor iemand het merkt.

Dus als je nog iets leuks zoekt om in de zomer te doen: hier kun je je geen buil aan vallen.

Verder is er natuurlijk ook genoeg interessants te melden over de demodag. Op Erwins site vind je een volledig overzicht. Meest interessante nieuwtjes vond ik de Kolonisten van de Lage Landen en het feit dat er voorlopig geen Nederlandstalige uitbreiding voor Dominion komt, op de Gezant na. Dominionfans die de Gezant graag willen hebben, raad ik aan voor 1 juni lid van Ducosim te worden. Dus vooruit mensen, koop Dominion en breng 999 Games op andere gedachten. Ik moet de eerste speler nog tegenkomen die Dominion niet leuk vindt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *