Canvas Reflections

Geplaatst door

UITBREIDING
1-5 spelers (vanaf 10 jaar)
30-45 minuten
Auteur: Jeff Chin en Andrew Nerger
Uitgever: R2iGames (2022)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 5]

Het spel…

Als je je hebt afgevraagd wat het meisje op de voorkant van de doos van Canvas heeft geschilderd, dan kan ik deze vraag nu voor je beantwoorden met behulp van Canvas Reflections, de uitbreiding voor Canvas. De doos van Canvas Reflections sluit namelijk naadloos aan op de doos van Canvas en samen vormen de twee dozen een tweeluik waarop je ziet waar het meisje naar keek terwijl ze aan het schilderen was. Ook in de doos van de uitbreiding zit een gaatje aan de achterkant (net als bij Canvas) dus je kan de dozen zo samen aan de muur hangen. Hoe mooi dit tweeluik ook is, het is misschien zonde om alleen naar dit spel te kijken zonder het te spelen.

De ene kant van de kaart

Het hart van Canvas Reflections zijn de nieuwe dubbelzijdige (!) transparante kaarten. Bij veel kaarten zijn de beide zijdes tegenpolen van elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een kaart waar aan de ene kant een bruid staat en op de ander zijde een in het zwart geklede vrouw. Of op de ene kant een duiveltje en op de andere kant een engeltje. Bij andere kaarten is bijvoorbeeld de kleur aangepast, bijvoorbeeld met aan de ene kant een bruine beer en aan de andere kant een zwart witte panda.

De andere kant van de kaart

De dubbelzijdige kaarten geven niet alleen nieuwe mogelijkheden om mooie schilderijen te maken, maar doordat de labels aan beide zijden gespiegeld zijn, heb je ook meer mogelijkheden om met de labels de opdrachten te vervullen. En alsof er niet genoeg medailles te vergeven waren, komen er in deze uitbreiding gouden medailles bij. Die werken hetzelfde als de zilveren die we al kennen uit het basisspel, maar zijn een puntje meer waard. Verder zitten er ook nog nieuwe opdrachtkaarten bij deze uitbreiding.

De uitbreiding is ten slotte verder nog voorzien van een nieuw speelbord. Op dit speelbord liggen twee rijen met transparante kaarten waar je uit mag kiezen. Als je de tweede kaart van een rij wil, dan moet je op de eerste kaart van beide rijen een schilderspalletje leggen.

…en de waardering

Canvas Reflections vult Canvas goed aan. Het spel blijft hetzelfde, maar je krijgt meer van het prachtige spelmateriaal en daardoor meer variatie. De dubbelzijdige transparante kaarten bieden je bovendien dubbel zo veel mogelijkheden en dat is altijd fijn. Als je met het bord speelt heb je dan ook nog dubbel zo veel kaarten om uit te kiezen en kan je zelfs als je geen schilderspalletjes hebt altijd nog uit twee kaarten kiezen. Ook dat is prettig. Ik zie dan ook geen reden om het spel zonder de uitbreiding te spelen. Ik kan deze uitbreiding liefhebbers van Canvas dan ook van harte aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *