Chakra

Geplaatst door

2-4 spelers
30 minuten
Auteur: Luka Krleza
Uitgever: BLAM! (2019)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel…

In tijden van werkstress en burn-outs is het goed om af en toe even rust en tijd voor jezelf te nemen. Als liefhebbers onder elkaar weten we natuurlijk dat het spelen van een leuk bordspel daar ideaal voor is, maar sommige mensen kiezen daar andere methodes voor, bijvoorbeeld yoga en meditatie. Een bordspel met zo’n thema moet dan wel de ideale manier zijn om de hoogste staat van mindfulness te bereiken, nietwaar?

Voor de absolute stresskippen onder ons is er daarom nu Chakra. Mensen met ervaring in meditatie op Oosterse leest zullen de term wel herkennen, net als vele andere begrippen die in de regels gehanteerd worden. Voor de speler is het genoeg om te weten dat er zeven chakra’s zijn, elk met een eigen kleur.

Het doel van het spel is om je chakra’s zo goed mogelijk te harmoniseren en negatieve energie uit je lichaam te laten verdwijnen. Prozaïscher gesteld: verzamel gekleurde edelstenen en krijg ze op de goede plek.

Elke speler krijgt een bord met daarop de zeven chakra’s. In elke chakra is ruimte voor drie edelstenen. Tijdens je beurt mag je energie in de vorm van gekleurde steentjes uit de voorraad pakken of ze op je bord verschuiven tussen de verschillende chakra’s. Voor dat laatste moet je een inspiratiefiche inzetten. Zijn die op, dan moet je een beurt mediteren (‘overslaan’ noemen we dat ook wel) om ze terug te nemen.

Als een chakra gevuld is met drie stenen van de passende kleur is deze geharmoniseerd. Dat is fijn, want het levert punten op en het verschuiven van andere stenen gaat nu sneller. Het spel eindigt als een speler vijf chakra’s geharmoniseerd heeft. Het spel zegt alleen iets over de mate van Volheid die een speler bereikt heeft, waarbij ‘de Wijze’ het hoogste niveau is, van winnen wordt niet gesproken. Je mag vast afspreken dat de Volste speler het spel heeft gewonnen.

en de waardering…

Laat je niet afschrikken door de zweverige New Age-termen, in de basis is Chakra een abstract puzzelspelletje dat snel wegspeelt. Die relaxte sfeer past dan wel weer bij het thema. Je moet goed nadenken wanneer je welke acties inzet en kunt lekker puzzelen over de meest efficiënte manier om de steentjes op de juiste plek te krijgen. Ook het verkrijgen van negatieve energie en die vervolgens te ‘aarden’ is vaak een interessante optie, die je wel goed aan moet pakken. In combinatie met de dromerige vormgeving kom je helemaal tot rust. Winnen of niet telt dan bijna niet meer.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *