Gespeeld in augustus

Geplaatst door

Vakantie vieren betekent in mijn geval weinig spelletjes doen. De rest van het gezin heeft dan wel betere dingen te doen en daarbij is zo’n vakantie meer de tijd voor een dikke pil dan een lang spel. Of zo. Kortom, geen nieuwe spellen voor mij deze zomermaand, maar gelukkig wel wat kastdochters die ik allemaal in 2008 voor het laatst speelde:

Thebes: nog steeds een leuk familiespel, waar het geluk met het grabbelen naar schatten me nooit heeft gestoord (of het treffen van de juiste kaarten in plaatsen waar je vlak bij staat). Kort daarna nog twee keer gespeeld met twee spelers, wat ook best goed ging. Nog even en ik kan proberen dit de kinderen voor te schotelen.

Conquistador: toen ik dit meer dan tien jaar geleden voor het eerst speelde vond ik dit bijna net zo leuk als El Grande, maar de laatste keer dat het op tafel kwam viel het toch wat tegen. Ik heb zelfs een tijdje gedacht dat ik het het misschien maar weg moest doen. Het kreeg nog wel een laatste kans en maar goed ook. Dit potje overtuigde me weer van de kracht van het spel, vooral met drie spelers. Het is dan voortdurend stress om beurtvolgorde, de beschikbare tegels en de vuile plannetjes van de tegenstanders. Dit blijft lekker in mijn collectie.

Pompen of verzuipen: ik blijf dit een lollig kaartspelletje vinden. Is met meer spelers het leukst, maar duurt dan ook weer vrij lang. Maar ook met drie is het nog steeds een eenvoudig maar toch meeslepend kaartspelletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *