Gespeeld in augustus

Geplaatst door

De eerste van een nieuwe maand, dus wordt het weer tijd voor een maandoverzicht. In augustus heb ik 64 keer een spel gedaan. In totaal heb ik 22 verschillende spellen gespeeld, waarbij drie spellen goed waren voor meer dan de helft van het aantal gespeelde potjes. De spellen die ik vaker dan 1x heb gedaan:

13x Tai Pan
12x Ticket to Ride kaartspel
10x Agricola
5x Hängenden Gärten
4x Race for the Galaxy
3x Stef Stuntpiloot
2x Fluxx

Nieuwe spellen in deze maand waren Stone Age, League of Six, Limits en De Gouden Eeuw. Van die vier vond ik Stone Age het leukst. Toegegeven, het is weer een werkverschaffingsspel, die me al bijna de neus uit beginnen te komen. Maar Stone Age voegt toch wat toe door het vrij strakke ontwerp, zonder al te veel tierelantijnen en gedoe zoals in Caylus, De Kathedraal en Agricola. En vergeet die heerlijke dobbelstenen niet! Als het leuk blijft, denk ik dat De Kathedraal moet vrezen voor zijn plaatsje in mijn collectie. Ik kijk dus uit naar de Nederlandse versie.

Helen vond Stone Age ook erg leuk. Sowieso hebben we deze maand veel met z’n tweeën gespeeld. Zo’n beetje de helft van alle potjes hebben we met z’n tweeën gedaan (zoals bijna alle gespeelde potjes Agricola, Ticket to Ride kaartspel, Hängenden Gärten en Race for the Galaxy).

Ten slotte nog even aandacht voor Fluxx, dat ik voor het eerst in acht jaar weer eens speelde. Ik vond het vroeger helemaal niks, maar kan nu de charme er wel van inzien. Je moet het wel met mensen spelen die van een beetje meligheid houden. Ik denk dat ik op Spiel maar op zoek ga naar de Monty Python-editie. Als je toch voor melig gaat kun je het beter goed aanpakken.

2 reacties

  1. Fluxx? Fluxx! Mijn hemel, Peter Hein, wat is er met je gebeurd? Dadelijk ga je ook nog Munchkin spelen… In dat geval reserveer ik alvast een middag meligheid in Delft. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *