Gespeeld in juni

Geplaatst door

Vanwege een harde-schijfcrash kwam het er vorige maand niet van, maar nu weer gewoon een maandoverzicht. Juni was een redelijke maand, met 48 gespeelde spellen. Per spel:

Tai Pan 12x
Race for the Galaxy 5x
Shanghaien 3x
Go, Hängenden Gärten, Lascaux, Wikinger en Yinsh ieder 2x
en nog 18 spellen 1x gespeeld (met als hoogtepunten El Grande, Beowulf en Agricola)

Voor mijn leukste nieuwe spel ga ik toch maar voor Go. Voor Go-fanaten is het natuurlijk de omgekeerde wereld, maar het deed met erg denken aan de spellen uit de Gipf-reeks. Als beginner mocht ik het op een 11 x 11 bordje proberen, dus de volledige rijkdom van dit spel is nog ernstig buiten mijn vizier. Maar die twee potjes smaakten wel naar meer, misschien ook omdat ik het tweede potje mocht winnen van Eugene. Helen houdt wel van Yinsh en consorten, dus wie weet…

Speaking of which: de wonderen zijn de wereld nog niet uit, want Helen heeft inmiddels voor het eerst zelf voorgesteld om Race for the Galaxy te spelen. Ze moest toegeven dat het toch best verslavend is (joh!). Vier potjes gespeeld in twee dagen, ik mag niet klagen.

Behalve Go waren andere spellen die ik voor het eerst deed:

-Shanghaien: een lollig maar uiteindelijk redelijk nietszeggend dobbelspelletje voor twee;
-Lascaux: best OK, maar haalt het niet bij Geschenkt;
-Aquaretto: Zooloretto, maar dan net iets anders. Vooral meer van hetzelfde;
-Big Brain Acadamy Boardgame: snel vergeten;
-The Golden Compass: verrassend onderhoudend familiespel. Het lijkt erop dat het al na een halfjaar geflopt is, in mijn ogen niet terecht. Had ik al gezegd dat het boek leuker is dan Harry Potter?;
-Oregon: blijft nog wat onopgemerkt, maar is een typisch onderhoudend familiespel waar Hans im Glück patent op lijkt te hebben;
-Palastgeflüster: prima kaartspel van Adlung. Wil ik graag nog eens spelen;
-en nog een prototype waarover ik verder mijn mond houd. Vooruit, ik wil nog wel kwijt dat het me goed beviel.

2 reacties

  1. Ja, dat boekje heb ik ook. Een begrijpelijk werkje zonder al te veel nadruk op de mystieke achtergrond van het spel.

    Ik zal het een keer voor je meenemen, Peter Hein.

  2. Ahaaa… Een nieuwe go-adept zet zijn eerste stapjes op een onomkeerbare weg! The Dark Side of the Force, she is seductive… no?

    Als je nog wat wilt lezen over dit spel: Go for Beginners van Kaoru Iwamoto. Koop je voor een habbekrats bij Bol. Het is een ontzettend leuk boekje omdat het de lezer niet als sukkel beschouwt en daardoor niet schroomt om ook wat geavanceerdere truuks te laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *