Gespeeld in november

Geplaatst door

Dankzij Prosperity was november een echte Dominionmaand. Met 53 potjes was het goed voor ruim de helft van de gespeelde spellen. Wat de nieuwe spellen betreft heb ik het gras een beetje voor mijn eigen voeten gemaaid met de eerste indrukken in mijn vorige bijdrage. Veel is er namelijk niet bijgekomen.

Het was lastig om een favoriet spel aan te wijzen. er zaten deze maand veel solide spellen bij, maar geen echte topper. Als ik moest kiezen welk spel ik nu het liefst weer zou spelen ga ik voor:

Troyes
Een soort van werkverschaffingsspel met dobbelstenen. Het bevat een paar leuke ideeën, die het boven de middelmaat uit doen stijgen. Veel andere spellen in het genre van de laatste tijd slagen daar niet in. Slechts een potje gespeeld, met twee spelers. Benieuwd hoe het met meer speelt; ik vrees wel dat dit met trage spelers helemaal vastloopt.

Andere nieuwe spellen:

7 Wonders: vlot kaartspel met enige diepgang en geschikt voor veel spelers. Komt niet in de buurt van Dominion en Race, maar is boeiend genoeg. Ik vrees wel dat dit na een potje of 10 à 20 weinig verrassingen meer heeft. We zullen zien.

Haggis: leuk ladderspel voor 3. Voor als je zin hebt in Tai Pan maar een speler tekort komt.

Sun, Sea & Sand: eindelijk weer een leuke Cwali. Vlot werkverschaffingsspel met overtuigend thema.

Inca Empire: een stevig spel met potentie voor veel variatie, maar ook voor een uit de klauwen lopende speelduur. Verder is de grafische vormgeving fraai, maar onoverzichtelijk. De fiches en staafjes zijn wel klein, en waar is het mysterieuze 39e gebied op het bord voor drie spelers? We hielden een fiche over en konden die na een uitgebreide zoekpartij nergens vinden.

Merkator: voortkabbelend spel van het soort dat we wel meer gezien hebben. Niet goed en niet slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *