Gespeeld: november 2021 (Peter Hein)

Geplaatst door

Op het Spellenspektakel na was november geen bijzondere maand. Alle nieuwe spellen van deze maand heb ik toen gespeeld. Mede dankzij de vierde covidgolf waren de spellenavonden een stukje schaarser.

Van die vier vond ik waarschijnlijk Equinox de leukste, maar ook Meadow, Oriflamme en Meeple Park heb ik allemaal met plezier gespeeld. De indrukken van die spellen heb ik beschreven in mijn verslag van het Spellenspektakel. Over Meadow schreef Dagmar al wat in haar maandoverzicht. Die indruk deel ik wel een beetje. Een leuk spel, erg mooi ook, maar toch zitten er wat dingetjes in die maken dat het niet direct een topper is. Ik zou hem graag nog eens spelen voor ik hem eventueel aanschaf.

Gelukkig dient zich daarvoor een mogelijkheid aan, en dat is eigenlijk voor mij persoonlijk het meest bijzondere op spellengebied in de afgelopen maand: mijn jongste dochter heeft sinds november de leukste bijbaan die ik voor een scholier kan bedenken, namelijk in een spellenwinkel! Alsof dat al niet leuk genoeg is, kan ze naar believen demo-exemplaren mee naar huis nemen om te spelen en later aan klanten uit te kunnen leggen. Het valt me zwaar mijn enthousiasme in te tomen.

Op tafel verschenen er weinig nieuwe spellen, dankzij BGA kan ik toch af en toe wat nieuws leren. Op het scherm is dat lastiger dan met een fysiek exemplaar, waarbij iedereen samen aan tafel zit. Ik speel vooral asynchroon, en zeker met spellen die ik niet (goed) ken wil ik dan nog wel eens de draad kwijtraken en zie ik niet vaak goed wat de andere spelers doen.

Dat geldt vooral voor complexe spellen als Gaia Project. Terra Mystica heb ik dankzij BGA goed leren kennen. Mijn laatste potje was helaas alweer even geleden, en er zitten toch meer verschillen tussen de spellen dan ik dacht. Ik zie het huidige potje dan maar als een oefening, daarna moet het serieuzer.

Een leuke verrassing vond ik Chocolate Factory. Ik had daar nog niet van gehoord maar heb inmiddels mijn eerste potje achter de rug. Chocolate Factory is een aardig logistiek puzzelspelletje, waarbij je de productie van verschillende chocoladeproducten goed moet plannen en afstemmen op de beschikbare bestellingen. Het is wat droger dan het thema doet vermoeden en je bent vooral met je eigen systeempje bezig, maar op een platform waarbij de interactie met je medespelers toch niet zo groot is, is dat geen probleem.

Waar ik net aan begonnen ben is Deus, maar dat potje is nog zo pril dat ik er weinig zinnigs over kan zeggen. Dat houden jullie dus tegoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *