Kakkerlakkensoep

Geplaatst door

2-6 spelers
10-20 minuten
Auteur: Jacques Zeimet
Uitgever: Drie Magiers Spellen (2010)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 3 Gemiddelde: 2.7]

Het spel …

“Geen roze olifant, geen roze olifant, geen roze olifant” en waar denk je dan juist aan? Het is dan bijna onmogelijk om niet aan een roze olifant te denken. Op dit mechanisme van ons brein heeft Jacques Zeimet alweer een spel gebouwd. Na kakkerlakkensalade is er nu kakkerlakkensoep (en het is samen te spelen).

Het spelsysteem blijft gelijk aan dat van kakkerlakkensalade: je hebt verschillende soorten groente maar je mag nooit twee keer achter elkaar dezelfde groente opnoemen. Dan zal je (snel!) iets anders moeten verzinnen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg was zijn er nu slurpkaarten bij gekomen, praktisch gelijk aan de kakkerlakkaarten in kakkerlakkensalade. De groente op die kaart mag helemaal niet meer genoemd worden. Extra is nu dat als je zo’n kaart op gooit je erbij moet slurpen. En dat moet je ook doen als vervolgens de doorkruiste groente opgegooid wordt.

Consequent als het spel is mag er ook niet twee maal achter elkaar geslurpt worden. Na een slurp volgt hmmmm…… Elke aarzeling (geen champignon, geen champignon), kreet, uh, ah of aarrgg en stilte van meer dan 3 seconden is fout. Daarmee krijg je alle kaarten die op tafel liggen onder je stapel geschoven. Om te winnen moet je zorgen dat je weinig fouten maakt en als eerste van je kaarten af bent.

… en de waardering

Het lijkt wel heel erg op kakkerlakkensalade, maar het gaat wel weer iets verder. Grootste voorbehoud voor het spelen van dit spel is wel het type mensen dat je nodig hebt om het leuk te kunnen maken. Lang nadenken of te besmuikt zijn om te slurpen levert je een hele trage en saaie 20 minuten op. Slurp, kreun en als je daar om kan lachen dan is dit een leuk taalreactiespel, dat bij voorbijgangers wel soms de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Kakkerlakkensoep is net als Kakkerlakkensalade een linguïstisch reactiespel. Dit klinkt heel chic, maar is vooral heel leuk. Met het juiste gezelschap kan je hier heel veel lol om hebben (en je buren overigens ook). Het is lastiger dan het lijkt om het juiste geluid te maken, zeker als de verboden groenten in korte tijd een paar keer zijn gewisseld. Je moet constant blijven opletten wat er gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *