King Arthur Kaartspel

Geplaatst door

2-5 spelers
30 minuten
Auteur: Reiner Knizia
Uitgever: Ravensburger (2005)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Het verhaal van koning Arthur en de ridders van de ronde tafel leent zich natuurlijk uitstekend voor een spelthema. Het grote King Arthur bordspel van Ravensburger is nog niet uit in Nederland. Vooruitlopend daarop is al wel het kaartspel uitgebracht.

Ridders komen er in dit spel wel voor, daar draait het allemaal om. Maar Koning Arthur en Guinevere ben ik niet tegen gekomen. Het is namelijk een gewoon Knizia kaartspel met koning Arthur thema. Je moet kaarten verzamelen in etappes. Iedere ronde krijg je een aantal ridderkaarten. Op tafel liggen in vier kleuren verschillende tegenstanders met een bepaalde waarde. Om een tegenstander te verslaan moet je in totaal net zo veel gelijksoortige ridders opgooien als de waarde van de tegenstander. Deze tegenstander kaarten verzamel je weer om één van de dertien avonturenkaarten mee te kopen. Hoe hoger de eisen, hoe meer punten zo’n avonturenkaart op levert. De eisen variëren van twee tegenstanderkaarten, een bepaalde waarde aan tegenstanders, tegenstanders van één of meerdere specifieke kleuren of een combinatie van deze mogelijkheden. Als de voorlaatste avonturenkaart gekocht is tellen alle spelers de punten van de avonturenkaarten en van niet gebruikte tegenstanderkaarten bij elkaar op om de winnaar te bepalen.

… en de waardering

Zoals veel Kniziakaartspellen is ook deze weer aardig om te spelen. Ik merk wel dat ik een beetje uitgekeken raak op de typische Kniziaregeltjes van kleuren verzamelen en in etappes dingen verzamelen. En dat weer het thema niets met het spel te maken heeft begint me ook een beetje te storen. Geef me dan zijn spel Genius maar, waar men niet verbloemt dat het niet een themaspel is. Maar eerlijk is eerlijk, het speelt best leuk weg, aan het eind wordt het meestal ook spannend wie als eerste aan de eisen kan voldoen (geluk speelt hierbij zeker een rol). Daarom krijgt dit spel toch een (magere) drie. In het spel is ook een variant opgenomen met zegels. Daarmee wordt het spel wel een stuk tactischer en kun je je tegenstanders meer dwars zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *