Knudde Kamelen

Geplaatst door

2-4 spelers
15 minuten
Auteur: Alex Randolph
Uitgever: MB spellen (1995)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Zittend op een zeilboot voeren wij op de Nijl tussen de palmbomen door. Het was op die boot in Egypte dat ik via een stel Britten voor het eerst kennis maakte met dit spel, Blazing Camels. Het is een kamelenrace waar de start wordt gemarkeerd door twee palmbomen, en de finish uit twee piramides bestaat. De vier groepen kamelen worden geleid door hun herders, die op een aantal stappen kunnen bieden: vier, vijf of zes. Wordt er door een aantal herders hetzelfde bod gedaan, dan blijven hun kamelen staan. De grap van het spel is dat er ook een x geboden kan worden. De herder die dat doet mag één van de beide piramides verplaatsen. Zo kan die herder de finishlijn vlak voor zijn eigen kameeltjes zetten. Wij crosten uren lang de hele boot door, totdat de oranje leeuwen, eh kamelen, over de Britten zegevierden. Het was door deze romantiek dat ik helemaal wild was van het spel, en een gat in de lucht sprong toen ik het onder de titel Knudde Kamelen in de winkel zag liggen.

… en de waardering

Maar wat blijft er van het spel over als er geen echte palmbomen en piramides in de buurt zijn? De verpakking blijft grappig; komische details op de kamelen en een handig klein geel zakje. Voor het spel zelf is een portie meligheid en vermoeidheid noodzakelijk om het leuk te houden. Want als er geen fouten worden gemaakt kan het ellenlang duren. Ook is het aan te raden om lekker te zeuren over de opstelling van andere kamelen: snuit aan staart! Want zoals in de spelregels vermeld staat: kamelen kunnen hun neusgaten sluiten, en kunnen dus zonder problemen neus-aan-kont staan. Geen spel waar je serieus aan moet beginnen, maar meer iets voor de latere uurtjes.

Een komisch spelletje, dat geschikt is als tussendoortje of als reisspelletje. Grappig om te zien dat de kamelen precies dezelfde zijn als in Durch die Wüste, op de kleuren na. Speel het niet te vaak, maar neem het gerust mee op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *