Maandoverzicht: juni 2024 (Dagmar)

Geplaatst door

In juni stond er 43 keer een spel op tafel. En daarvan was er maar één nieuw. Dit wordt dus een ongebruikelijk kort maandoverzicht. Tegelijkertijd is het soms ook gewoon leuk om oude favorieten weer eens op tafel te zetten en staan er in mijn kast te veel spellen die ik niet of nauwelijks heb gespeeld. In die zin was het een hele goede maand waarin veel spellen onder een laagje stof vandaan werden geplukt om gespeeld te worden.

Het enige spel dat ik voor het eerst deed was de Ambachtslieden uitbreiding voor Architecten van het Westelijk Koninkrijk. In deze uitbreiding vind je nieuwe leerlingen, bouwkaarten en een nieuwe spelerskleur (oranje) waardoor je het spel nu ook met zes spelers kan doen. En kan je de ambachtslieden uit de titel inzetten. Deze kan je inhuren in het nieuwe gildehuis dat op een apart bordje staat dat je over het oude gildenhuis op het bord heen legt. De nieuwe ambachtslieden kunnen mooie ornamenten maken om je gebouwen te verfraaien of ze kunnen je leerlingen trainen door ze nieuwe vaardigheden aan te leren. In beide gevallen schuif je een kaart onder het gebouw of de leerling. Deze kaarten leveren een mix van directe voordelen en punten op.

Ik heb de uitbreiding met plezier gespeeld. Het maakte het spel net even anders. Tegelijkertijd heb ik Architechten nog niet vaak genoeg gespeeld om al echt toe te zijn aan meer variatie. Daardoor voelde het een beetje als meer van hetzelfde in plaats van vernieuwende frisheid. Zowel met als zonder de uitbreiding is dit gewoon een heel fijn spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *