Nieuw in augustus

Geplaatst door
Tijd voor weer wat nieuwe spelimpressies. Ik hoop de komende tijd wat meer in de toekomst te kijken (wat ik nu dus al doe) en daarbij heb ik al een tijdje niet teruggeblikt op de afgelopen maand.

In augustus speelde ik 9 nieuwe spellen, waarvan de leukste Carson City was.
Daar schreef ik maandag al wat over, dus ik houd het hier kort. Laat ik zeggen dat ik het leuk genoeg vind om aan te schaffen; lof van de portemonnee lijkt me de hoogst mogelijke voor een spel. Voorlopige waardering: 4 pionnen.

Andere nieuwe spellen, in aflopende volgorde van speelplezier:

Het Koopmanshuis: ook hier heb ik weinig toe te voegen aan mijn opmerkingen van eergisteren. Ben erg benieuwd hoe dit met meer speelt, en of ik Helen hier aan kan krijgen. Een 4.
Verflixxt Kompakt: praktisch identiek aan That’s Life, met wat minder materiaal en een optionele regel (die ik nog niet geprobeerd heb). Mijn oudste dochter vindt het erg leuk, daarmee verdient het een plusje. Een 4.
Forbidden Island: alweer een leuk nieuw spel gespeeld bij Spellen aan Zee. Tenzij de prijs erg hoog is, komt deze mee terug uit Essen. In welke taal zie ik nog wel. Een 4 (maar waarschijlijk alleen als familiespel; anders geef ik vooralsnog de voorkeur aan Pandemie)
Byzanz: een kaartspelletje van het soort waar Amigo in grossiert. Niet bijzonder vernieuwend, maar toch een heel aardig biedspelletje. Dat het erg geschikt is voor zes spelers is een mooie bonus. Een 3.
Wer war’s? (reiseditie): een coöperatief kinderspel in de stijl van Boomgaardje. Heeft wel net een toefje meer deductie en tactiek, maar helaas zonder de schitterende Haba-vormgeving. Was de elektronische versie in het Nederlands beschikbaar, dan wilde ik die best eens proberen. Mijn kinderen zijn er gek op. Een 3.
Pit: een genre op zichtzelf, namelijk dat van het schreeuwspel. Mocht ik dit ooit ‘s avonds laat thuis spelen, dan slaap ik een week op de bank. Als je dit speelt voel je je net zo’n meeuw uit Finding Nemo. Een! Een! Drie! Drie! Drie! Een 3!
Identik: een partyspel dat draait om tekenen? Gezien mijn tekenkwaliteiten leek me dat niks. Maar he, het was wel een finalist van de SdJ. Maar wat zegt het over het spel als ik met mijn talent hiermee zomaar kan winnen? Een 3.
Im Reich der Wüstensöhne: het is alweer jaren geleden dat ik Land in Zicht speelde. Dat was best aardig en hetzelfde geldt voor dit afgeleide spel. Niks bijzonders, misschien zelfs wel een beetje ouderwets, maar toch best leuk om gedaan te hebben. Maar zelfs voor 10 euro zou ik het laten liggen. Een 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *