NK bordspel voor teams 2001

Geplaatst door

Jumbo verslaat 999 Games, Spellengek neemt revanche!

Zaterdag 26 mei werd in de Jaarbeurs te Utrecht weer het Nederlands Kampioenschap Bordspellen gehouden. Voor de tweede maal was Spellengek met een team van de partij. Op het NK werden vier bordspellen gespeeld die het afgelopen jaar zijn uitgekomen. Dit jaar lagen op tafel: Odysseus van Jumbo, San Marco van Ravensburger en Carcassonne en Machiavelli van 999 Games. Met de recensie van Odysseus deze week staan er van alle spellen een recensie op deze site.

Het NK is voor teams van vier. Ieder spel wordt door iedere speler één keer gespeeld. De puntenverdeling is als volgt: de winnaar krijgt 7 punten, de tweede 5, de derde 3 en de laatste 1 punt.

Vorig jaar was uitgelopen tot een ware race tussen twee internetsites: Spellengek en Spelmagazijn. Met één punt verschil won Spelmagazijn de race tussen de webrecensenten om de vierde plaats. Dit jaar was de belangstelling een stuk groter. Maar liefst twintig teams schreven zich in, waarvan er 17 uiteindelijk meededen. Vorig jaar waren dat er slechts negen: ook op dit front is weer te merken dat de bordspellen in de lift zitten!

De eerste ronde moest Spellengek nog wat opwarmen. Met twee tweede plaatsen voor Rico en Wendy, en twee vierde plaatsen voor Roger en Peter Hein, lag Spellengek met 12 punten achter op de bevriende teams Spelmagazijn (14) en Normaal win ik altijd (15). De tweede ronde werd dit verschil al gelijk getrokken. Rico en Wendy zetten de lijn voort met weer allebei een tweede plaats, Peter Hein schoof een plekje op en Roger bleef ook constant met een vierde plek. Met 26 punten stond Spellengek gelijk met Spelmagazijn, en één punt voor op Normaal win ik altijd. De echte top was voor ons toen al onbereikbaar geworden, maar daar waren we ook niet voor gekomen.

een ontspannen en geconcentreerde sfeer bij San Marco

De sfeer bleef er goed in en de derde ronde werd een echte klapper: twee eerste plaatsen voor Rico en Roger, Peter Hein steeg alweer een plek, en Wendy had een middagdip met een derde plaats. Met 48 punten stond Spellengek er goed voor (Spelmagazijn 34 en Normaal win ik altijd 42). De laatste ronde. Peter Hein hield de stijgende lijn vast en werd eerste, Wendy, Rico en Roger werden allen tweede, alweer 22 punten en met een eindscore van 70 punten goed voor een zevende plek in het eindklassement. Rico bleek de beste speler, en Carcassonne het spel waarop we het beste scoorden. Voor Spelmagazijn werd het nog spannend. Met 46 punten stonden ze gedeeld laatste. Gelukkig had Ronald een eerste plek gehaald en werden ze daardoor 16e. De smet van vorig jaar is uitgewist, en de stand tussen de websites is weer gelijk. Normaal win ik altijd had naast de leukste naam een 10e plaats met 60 punten.

echt, normaal winnen ze altijd!!

Opvallend was dat de nummers één, Overthehill.com, en twee, 4 Kinds of Magic, dezelfde waren als vorig jaar. In tegenstelling tot vorig jaar was het verschil tussen één en twee nu gigantisch: 97 tegen 76 punten. Dit verschil was net zo groot als tussen de nummers 2 en 14!

Jumbo, dat dit jaar voor het eerst een team afvaardigde, eindigde als derde en versloeg daarmee beide teams van concurrerende uitgever 999 Games.

Al met al een zeer geslaagde dag, met leuke spellen. Een goede promotie voor de bordspellen!

De totale uitslag: 1) Overthehill.com 97 punten 2) 4 Kinds of Magic 76 punten 3) Jumbo 75 punten 4) The Four Motorcyclists of the Apocalypse 74 punten 5) Targa 71 punten 6) Castricum 70 punten 7) Spellengek 70 punten 8) Club Diana 68 punten 9) De Spelmakers 62 punten 10) Normaal win ik altijd 60 punten 11) Roll The Dice 56 punten 12) 999 Games I 56 punten 13) La Belle Alliance 55 punten 14) Paljas 55 punten 15) Narrewar 54 punten 16) Spelmagazijn 46 punten 17) 999 Games II 46 punten

de oppermachtige winnaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *