Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

Geplaatst door

2-4 spelers
30 minuten
Uitgever: Hasbro (2006)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

In navolging van het succes van de Pirates of the Caribbean films is inmiddels een flinke hoeveelheid merchandising op de markt gebracht, waaronder twee spellen. In Pirates of the Caribbean, Dead Man’s Chest moeten de spelers proberen om eerst flink wat piratenbuit te verzamelen, om deze vervolgens,zoals het een goede piraat betaamt, op een geheime plek te begraven. Degene die dit doel als eerste volbrengt, wint het spel.

Het bijzondere aan Dead Man’s Chest is dat het spel een combinatie is tussen een traditioneel bordspel en een computerspel. Nadat namelijk het speelbord met daarom de landkaart van het Caribisch gebied is klaargelegd, moet je een dvd in je dvd-speler stoppen om het spel te kunnen spelen. Omdat de spelregels ook op de dvd staan, hoeft niemand zich druk te maken om het uitleggen.

Tijdens een spelersbeurt, gooi je eerst met een dobbelsteen om te bepalen hoeveel vakjes je met jouw piratenschip (een prachtige miniatuur die in metaal is uitgevoerd) mag varen. Na je vaar-actie, voer je de code van de locatie op de landkaart waar je schip geëindigd is in op de TV. Onmiddellijk wordt dan een animatie opgestart die je verteld waar je bent en wat je hier kan doen. Op open zee krijg je bijvoorbeeld vaak een kort filmpje met van de open, winderige oceaan te zien en zegt een stoere mannenstem “Er is hier niets dan zee”, maar soms vind je op de open zee toch nog schatten of andere buit.

Als je aanlegt in een van de havens op de verschillende eilanden, moet je hier eigenlijk altijd een spelletje doen. Soms moet je een vraag beantwoorden, soms een dobbelspelletje en soms een variant op balletje-balletje. Ook op de verschillende eilanden krijg je sfeervolle animaties te zien en klinkt de stoere mannenstem. De opmerkingen die deze piraat maakt zijn vaak erg grappig. Als het je bijvoorbeeld lukt om van het kanibaleneiland te ontsnappen dan zegt hij “Snel, neem de benen, voordat zij dat doen”. Wat ook erg grappig is, is dat als je te lang nadenkt bij een spel, je de kans hebt dat je verliest omdat je “Zo traag bent als een zeeschildpad, sla de volgende beurt maar over”.

Als je een spelletje wint, dan krijg je hiervoor buitkaarten. Aan het begin van het spel heeft iedereen een opdracht gekregen om een bepaalde combinatie van buit te verzamelen. Zodra je deze combinatie binnen hebt, mag je aan de TV vragen op welke coördinaten je je schat moet begraven. Hier moet je vervolgens naar toe varen en zodra je aan legt, heb je gewonnen.

Buit kan je ook nog krijgen door de schepen van de andere spelers aan te vallen. Aanvallen gebeurt door het gooien van dobbelstenen. Hierdoor krijgt het spel nog iets aan spelersinteractie.

… en de waardering

Pirates of the Caribbean, Dead Man’s Chest is een heel sfeervol spel. Het materiaal ziet er schitterend uit en de animaties en stem van de piraat op de dvd sluiten perfect aan op de sfeer van de films. Het spel zelf is een echt kinderspel. Volwassen spelers zullen zich ergeren aan de hoge geluksfactor (de één vindt constant de ene schat na de andere, terwijl jij telkens op het gevangeneneiland beland). Ook zijn de spelletjes op de eilanden voor volwassen spelers veel te simpel. Maar dit spel is ook niet voor volwassenen, het is zelfs geen familiespel. Dit is een spel dat kinderen lekker zelf met hun vriendjes en vriendinnetjes moeten spelen. De uitleg van de regels halen ze van de dvd en binnen een paar minuten kunnen ze met spelen beginnen. Door de hoge geluksfactor kan iedereen winnen en ik verwacht dat ze net zo veel lol zullen hebben om de quotes van de piraat als ik heb gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *