Puerto Rico opnieuw het populairste spel

Geplaatst door
De stemmen zijn geteld, de lijst is opgemaakt en opnieuw is Puerto Rico bovenaan geëindigd in de jaarlijkse Spellengek top-100 van Nederlandse en Vlaamse spellenliefhebbers. Dat is de vierde opeenvolgende keer dat Puerto Rico bovenaan eindigt.
Dit is nu de zesde keer dat ik deze verkiezing organiseer en in al die jaren is alleen in 2009 de eerste plaats naar een ander spel gegaan; dat was Agricola.

Meer over de uitslag wil ik nog niet kwijt. Ergens in de komende dagen begin ik met aftellen en passeren weer oude bekenden en nieuwe hits de revue. In totaal telt de lijst vijftien nieuwe binnenkomers (waarvan een paar in de top-20) en zeven spellen die na een tijdje afwezigheid opnieuw in de lijst zijn terechtgekomen.

Dit jaar hebben 164 mensen hun lijstje ingestuurd, waarvoor mijn grote dank. Zonder al die lijstjes was deze verkiezing een stuk minder interessant geworden. Dat aantal stemmen is een grote verbetering ten opzichte van de vorige verkiezingen en zelfs ruim honderd meer dan in het eerste jaar. Volgend jaar gaan we voor de 200 inzendingen!

Eén reactie

  1. Ouch, net te laat om mijn lijstje nog door te geven :/ maar goed, volgend jaar ben ik hopelijk wel op tijd. *benieuwd*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *