Qwixx Karakters

Geplaatst door

UITBREIDING
2-4 spelers (vanaf 8 jaar)
15-20 minuten
Auteur: Steffen Benndorf en Reinhard Staupe
Uitgever: White Goblin Games (2017)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 2 Gemiddelde: 3.5]

Het spel…

Qwixx is inmiddels een klassieker onder de roll & write spellen. En zoals het succesnummers betaamd, zijn er verschillende uitbreidingen voor en varianten van dit spel verschenen. Op één na bestaan alle uitbreidingen uit nieuwe scoreblokken waar de kruisjes op een andere manier geplaatst moeten worden. De uitzondering is Qwixx Karakters.

Bij Qwixx Karakters krijg je namelijk geen nieuw scorebriefje, maar krijgt iedere speler één van de vijf karakterkaarten die je een eigen voordeeltje geeft. Zo maakt Miss Take nooit een foutje. Als zij een mislukte worp zou krijgen, dan doet ze alsof haar neus bloed en zet ze een kruisje op een plek naar keuze. Tina Turner laat je iedere ronde één drie veranderen in een vier (of vice versa). Double Dutch geeft je het recht om na je eerste worp nog zoveel dobbelstenen als je wilt een keer over te gooien. Bij Magic Mike mag je gaatjes in je reeksen achteraf nog wegstrepen (het gat mag dan niet meer dan één vakje groot zijn). En ten slotte geeft Chriss Cross je het recht om in een beurt drie getallen weg te strepen in plaats van de gebruikelijke twee.

Het spel blijft verder exact hetzelfde en het doel is dus nog steeds om de meeste punten te verzamelen door zo veel mogelijk vakjes weg te kruisen op je blaadje.

…en de waardering

Qwixx Karakters is een leuke kleine uitbreiding voor wie Qwixx grijs gespeeld heeft. Ieder karakter biedt een ander voordeel en daardoor voelt het een beetje alsof je legitiem aan het valsspelen bent. Ieder karakter heeft zijn sterktes die op bepaalde momenten tot bloei komen, maar soms ook helemaal niet. Je hebt bijvoorbeeld niets aan Miss Take als je precies gooit wat je nodig hebt, maar als je wel beroerd gooit dan ben je blij dat ze aan je kant staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *