Ramses III

Geplaatst door

2-4 spelers
15 minuten
Auteur: Günter Baars
Uitgever: Ravensburger (2001)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Na de relatief succesvolle memoryvariant Ramses II heeft Ravensburger een reisvariant op de markt gebracht met hetzelfde thema en spelsysteem. Drie memoryspelletjes voor kinderen vanaf zes jaar, samen in een redelijk handzaam doosje.

Alle drie de spellen zijn varianten op Ramses II. Er zitten acht plastic piramides in de doos en fiches met dezelfde tekeningen als in Ramses II. Voor de eerste variant: ‘Ramses ruimt op’, worden de piramides in een vierkant gezet met een lege ruimte in het midden. Iedere speler krijgt een aantal fiches en moet deze onder de juiste piramide zien te schuiven. Je schuift de piramide van je keuze naar het midden en als hier het juiste fiche onder ligt mag je je eigen fiche hier bovenop leggen. Heb je het goed dan mag je nog en keer, heb je het niet goed dan is de volgende speler aan de beurt.

Het tweede spelletje, ‘Waar is wat, mijn beste Farao?’ Gebruikt maar zes soorten schatten. Je moet proberen als eerste alle zes te verzamelen. De piramides staan weer in een vierkant met onder elke piramide een stapeltje verschillende schatten. Je mag steeds drie piramides verschuiven en de derde moet je dan optillen. Ligt er een schat boven die je nog niet hebt, dan mag je die houden, anders heb je pech en is de volgende aan de beurt. De regels vertellen niet echt duidelijk wat je mag doen na een geslaagde actie. Als er namelijk een andere schat onder ligt die je ook niet hebt is het wel heel makkelijk scoren. Mijn voorstel zou zijn om altijd de beurt door te geven.

Het laatste spel ‘Pas op de mummie’ is wat mij betreft de leukste. De piramides staan weer in een kring, in het midden ligt de mummie. Als je aan de beurt bent draai je een gesloten fiche om en dit is de schat die je moet zoeken onder de piramides. Draai je de juiste piramide om dan mag je je fiche houden anders natuurlijk niet. Hierna is de volgende. Leuk is de spanning om de mummie, draai je namelijk een mummiefiche om dan moeten alle piramides verschoven worden.

… en de waardering

Ramses II heeft wel meer te bieden dan zijn vakantievariant, maar voor kinderen van 6 jaar zijn het best drie aardige spelletjes met een korte speelduur. Heel handig voor onderweg en zo weer opgeruimd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *