RftG AI

Geplaatst door

Dan wordt het nu eens tijd voor een echt leuk spel vertaald naar de computer: Race for the Galaxy. De AI-versie is al ruim een halfjaar in de lucht, maar ik had ‘m nog niet gedownload. Na enthousiaste verhalen van medeliefhebbers werd dat toch eens tijd (bovendien zou het mooi wat afleiding geven tijdens saaie avonden op werktrips).

Dat had ik niet moeten doen.

Het is al een tijdje geleden dat ik een spel op de PC zo ontzetten verslavend vond. Ik gun mezelf nauwelijks de tijd om dit blogje te schrijven, want de Melkweg roept. Helaas geldt dit niet alleen voor mij. Ik krijg nog net geen ruzie met Helen wie nu weer mag. De werktrip ging niet door (vulkaan enzo), maar de laptop bracht mooi uitkomst. gezellig samen Race spelen, dat was al even geleden. Al deden we het toen samen en niet allebei achter de PC…

Wat het zo leuk maakt? Nu is Race sowieso al mijn favoriete spel, dus dat scheelt. Maar doordat de AI duivels slim speelt, moet je wel blijven proberen te winnen. Mijn winstpercentage is nu wel wat hoger dan in het begin, maar ik kom nog niet in de buurt van de 50%. Met meer dan twee spelers welteverstaan, anders bakt de AI er geen hout van.

Iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in Race kan ik het aanraden. Supersnel, uitdagend en met alle mogelijke opties te spelen, of juist niet. De link: http://keldon.net/rftg/

En dan moet ik nu echt gaan, want iemand anders moet nodig Racen…

4 reacties

  1. Na eventjes wachten toch maar geprobeerd en ben helemaal verkocht: het is geweldig!! En moeilijk ook verdorie. De eerste keer dat ik, na meerdere keren echt afgedroogd te zijn, eindelijk won heb ik echt een banzai-kreet geslaakt wat em vreemde blikken van mijn medehuisgenoten opleverde. En dat de uitbreidingen er mee in vervat zitten is helemaal prachtig. Dankjewel !!

  2. Een erg goede tip!
    Ik vind Race een te gek spel, maar door gebrek aan medespelers speel ik het spel veel te weinig om het echt goed onder de knie te krijgen.
    Dit is een uitkomst voor mij, bedankt!

  3. Vreselijk verslavend. Had je niet over iets anders kunnen schrijven? Nu kom ik niet meer van mijn laptop weg. ­čÖü

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *