Spel aan de Maas: 14 mei 2002

Geplaatst door

Spelers: Bas, Dagmar, Det, Dirk Jan, Hieke, Niek, René, Wendy en Willemien

Gespeelde spellen:

San Francisco
Pueblo
Alles im Eimer
Hick Hack in Gackelwack

Net als vorige week vereerde Det de rest met een gastbezoekje, en Det zou Det niet zijn als ze niet een tas vol spellen had meegenomen, waarvan enkele werden gespeeld.

San Francisco

Spelers: Bas, Det, Dirk Jan, Hieke en René

San Francisco is een persoonlijke favoriet van Det, dus zij was ongetwijfeld voor een potje te vinden. De reacties op dit spel waren gemengd. De geluksfactor is erg groot, wat door sommigen als storend werd ervaren. Vooral de regel dat bij een gelijk bod beide spelers niet mee mogen doen werd als minder leuk ervaren. Een positief punt is dat iedereen constant aan het spelen in en ook iedereen tot de laatste ronde meedoet. Bovendien ging de score tot het einde behoorlijk gelijk op, waardoor de spanning er wel in bleef.

Uitslag: René 25, Hiek 18, Bas en Dirk Jan17, Det 16
Waardering: Det 4, Bas en René 3, Hieke 2½, Dirk Jan 2

Pueblo

Spelers: Dagmar, Niek, Wendy en Willemien

Net als in San Francisco wordt er in Pueblo gebouwd, maar daar houden de overeenkomsten op. Eigenlijk is Pueblo met geen enkel spel goed te vergelijken (3-D Tetris?), wat iedereen, vooral Niek, erg kon waarderen. Hij stond er het hele spel het beste voor, totdat de hoofdman nog één laatste rondje maakte?

Uitslag: Wendy 36, Willemien 37, Niek 48, Dagmar 49
Waardering: Niek 4½, de rest 4

Alles im Eimer

Spelers: Bas, Det, Dirk Jan, Hieke en René

Weer een spel uit de tas van Det, waarbij nu emmertjes in allerlei kleuren opgestapeld moeten worden. De spelers vonden het een aardig spelletje, maar niet heel bijzonder.

Uitslag: Hieke 4, Bas en Dikr Jan 3, Det en René 0
Waardering: Det, Dirk Jan en Hieke 3, Bas 2½, René 2

Hick Hack in Gackelwack

Spelers: Dagmar, Niek, Wendy en Willemien

Ook de andere spelers sloten af met iets simpelers, namelijk Hick Hack. Het viel goed in de smaak, want na het eerste potje werd er direct een tweede gespeeld. De hoge geluksfactor werd niet erg storend bevonden. De schijtlijsters werden weinig ingezet. Dagmar vermoedde dat het vast nog leuker was met meer spelers.

Uitslag: Wendy 28+59 = 87, Willemien 30+48 = 78, Dagmar 37+35 = 72, Niek 48+16 = 64
Waardering: Dagmar, Niek en Wendy 3½, Willemien 3