Spel aan de Maas: 21 januari 2003

Geplaatst door

Spelers: Dagmar, Frank, Hieke, Jorrit, Niek, René en Wendy

Gespeelde spellen:

Morgenland
Tyros

Morgenland

Spelers: Frank, Hieke, Jorrit en René

René, Jorrit, Frank en Hieke kropen bij elkaar voor een spelletje Morgenland. Niek, die het spel al vaker had gespeeld, werd bereid gevonden zich even los te maken van Tyros  en verzorgde een korte speluitleg. Dit zorgde voor nogal wat verwarring, aangezien Frank door hem werd aangesproken als Chiel. Althans, dat dacht Frank. De nietsvermoedende, speluitleggende Niek had het echter niet over personen, maar over kleuren en Frank speelde met geel (Chiel = geel). Afgezien van deze misverstanden verliep de uitleg vlot en kon met het spel begonnen worden.
In Morgenland proberen de spelers door het blind inzetten van biedfiches edelstenen te verkrijgen die nodig zijn om de verschillende artefacten te kunnen betalen. Gedurende de eerste ronden werd al snel duidelijk dat Frank (alias Chiel) meer gelet had op het correct uitspreken van zijn naam dan op het uitstippelen van een goede strategie. Hij presteerde het namelijk twee keer te hoog in te zetten voor een artefact, zonder het daarbij behorende aantal edelstenen te kunnen overleggen. In plaats daarvan slaagde Jorrit erin de eerste ronde de meeste artefacten te verzamelen. Gelukkig kon Frank verder in het spel nog een inhaalslag maken. De startspeler-kameel wisselde regelmatig van Jorrit naar René en vice versa. Met het uitspelen van toverkaarten hadden ze wat minder succes, aangezien Hieke de toverkracht wist te verbreken door het uitspelen van de tegenspreuk-artefact, wat haar ondanks fel protest (”Ik speel toch conform de regels”) de ”rat-van-de-week”-trofee opleverde. Vervolgens slaagde Jorrit er een paar keer niet in de paleiswachter te passeren en had Hieke een aantal rondes aardig wat edelstenen verzameld zodat zij een fiks aantal artefacten kon aanschaffen. Na een spannende laatste ronde volgde de ontknoping, die helaas verloren is gegaan?.

Tyros

Spelers: Dagmar, Niek en Wendy

Wendy wilde graag weer eens Tyros spelen, en Dagmar en Niek waren daar wel voor in. Even leek het er op dat Frank ook mee zou doen, maar hij werd door Dagmar naar Morgenland verbannen. Een verslag, uitslagen en waarderingen zijn niet genoteerd. De spelers zullen het moeten doen met hun herinnering.