Spel aan de Maas: 28 oktober 2003

Geplaatst door

Spelers: Bas, Dagmar, Dirk Jan, Hieke, Judith, Niek en Peter Hein

Gespeelde spellen:

In de Ban van de Ring: De Strijd
Dungeons & Dragons
Dracula
Tops

Peter Hein had Dungeons & Dragons weer meegenomen voor het vervolg van het avontuur, maar er waren nu weer zes spelers. Bas en Hieke speelden echter met plezier een paar tweepersoonsspelletjes, en lieten D&D aan de rest. Dirk Jan kwam later op de avond, en schoof wel bij D&D aan.

In de Ban van de Ring: De Strijd

Zowel Bas als Hieke wilden zich liever niet mengen in het Dungeons and Dragons-geweld en besloten een duik te nemen in de verzameling tweepersoonsspellen van Dagmar & Niek. Ondanks de waarschuwing dat het spel een sterk Strategogehalte zou hebben, viel de eerste keus op De Strijd. Hieke koos voor Frodo en consorten, zodat Bas zich moest scharen aan de duistere zijde. Bas ontfermde zich over de spelregels en Hieke legde haar oor te luisteren bij de avonturen zich afspeelden op de andere helft van de speltafel.
Na een snelle uitleg kon de strijd beginnen. Het eerste dat opviel was de relatief sterke waarden van de personages van de duistere kant tegenover de sterkere toverspreuken van het Reisgezelschap. Het bleek al snel dat Hieke haar personages niet slim op het spelbord had geplaatst en vervolgens ook nog te veel naar voren was gelopen. Aangezien de stukken alleen naar voren mogen worden gezet en niet achteruit of zijwaarts (op enige uitzonderingen na) en Bas zijn sterke personages op de voorste linie had gepositioneerd, werd het voor Frodo en zijn gevolg onmogelijk om hier voorbij te komen. Ondanks alle toverkracht en uitwijkingen duurde het niet lang of Frodo viel in handen van de duistere kant. Deze keer was het niet gelukt de ene RING te vernietigen …..

Waardering: Bas 3, Hieke 2½

Dungeons & Dragons

De sleutel van Kallictakus

Spelers: Dagmar, Dirk Jan, Judith, Niek en Peter Hein

Dagmar, Judith en Niek waren helemaal klaar voor het volgende avontuur. Ieder nam zijn/haar eigen rol weer aan, waarbij Judith tijdelijk Jozan onder haar hoede nam. Later nam Dirk Jan dat van haar over; hij begint al aardig met Jozan vergroeid te raken en is onbedoeld toch in het avontuur verstrikt geraakt!
In dit avontuur was het de bedoeling eindelijk die arme schout van Holbeek uit een verlaten wachttoren te bevrijden. De toren was snel gevonden, maar zat op slot. De helden moesten in de nabij gelegen ruïne op zoek naar de sleutel? Eenmaal binnen bleken de eerste kamers akelig leeg, op enkele valstrikken na, die allemaal gespot werden door Lidda en Jozan met zijn vorige keer verworven artefact. Pas in de derde kamer stond het ontvangstcomité klaar, geleid door een enorme menseneter. Dat was even schrikken, want die deed aardig wat meer schade dan die armzalige kobolden. De genezende krachten van Jozan en de flitskogels van Lidda voorkwamen echter dat de groep in het begin al in moeilijkheden kwam.
In de volgende gevechten kregen Lidda?s flitskogels een welhaast legendarische status. Hoe zwaar de monsters ook waren, Lidda stelde ze altijd wel buiten gevecht, zodat de rest het levenspunt voor levenspunt kon afmaken (veilig vanuit de deuropening, om maar geen potentiële valstrikken te activeren). Individuele monsters waren hoe dan ook kansloos, slechts in groepjes konden ze de avonturiers in verlegenheid brengen. De flitskogels bleken echte reddingsvuurpijlen. Onderweg werden nog wat aardige voorwerpen gevonden, zoals het machtige Folterzwaard van Slavernij. Gelovige Jozan leek het een goede zaak als Regdar dat zou gaan gebruiken (ahem), maar het mietje voelde zich daar toch niet bij op z?n gemak en stopte het eerst maar in z?n knapzak.
Toen de sleutel gevonden was, wachtte buiten een nare verrassing: nog meer monsters! Door deze onverwachte gebeurtenis kregen de helden het nog even moeilijk. De helden waren nog verspreid in verschillende kamers, en Lidda had te weinig zicht om haar flitskogels optimaal in te kunnen zetten. De monsters waren echter zo stom zich op Regdar te concentreren. Die ging wel bijna dood, maar niet helemaal. Hadden ze makkelijker prooien zoals Mialee of Lidda gekozen, dan waren er zeker doden gevallen aan de andere kant. Wie weet een volgende keer? Dan staat voor het eerst een avontuur van het tweede niveau op het programma, wat nog meer en engere monsters betekent.  

Dracula

Bas gewonnen, waardering 2½
Hieke verloren, waardering 3

Tops

Bas gewonnen, waardering 3
Hieke verloren, waardering 3½