Spel aan de Maas: 28 september 2004

Geplaatst door

Spelers: Anda, Bas en Frank

Gespeelde spellen:

Puerto Rico
Kolonisten kaartspel

‘s Middags om 4 uur mailde Anda nog rond dat we maar met z’n vijven zouden zijn, en of men een spel voor 5 kon meenemen.  Bas zag zijn kans schoon en nam Puerto Rico mee, dat hem nog lang niet gaat vervelen.  In grote tegenstelling tot het volle huis van Dagmar en Niek vorige keer bleken we zelfs maar met z’n drieen: Anda, Frank en Bas.  Doch niet getreurd: Puerto Rico kan ook met drie spelers.

Puerto Rico

Spelers: Anda, Bas en Frank

Omdat men het laatst bij Frank al had gedaan had iedereen de regels nog goed in de vingers.  Er werd ook als nooit tevoren vlot doorgespeeld. Toen het spel afgelopen was bleek het nog pas 21:23, dus na wat wachten op spelers en kletsen vooraf heeft het niet veel langer dan een uur geduurd.
De taktiek hadden Anda en Frank echter nog niet zo goed in de vingers en ze werden door Bas volkomen van het bord gespeeld.  Misschien hadden ze toch maar wat langer moeten nadenken.  Het spel hield op doordat Bas zijn stad had volgebouwd, iets dat hij nog niet eerder had zien gebeuren, net als het feit dat hij toen twee grote gebouwen had.  Een van de twee was echter niet bemand, dus de bonus bleef beperkt.  Frank wilde niet meer tellen, maar het moest toch voor het verslag (fiches + gebouwen + bonus = totaal):

Bas 25 + 24 + 6 = 55, Anda 12 + 19  = 31, Frank 9 + 11 = 20
Waardering: Bas 5, Anda 4½, Frank 3  

Kolonisten kaartspel

Spelers: Anda en Bas

Puerto Rico was snel gespeeld, dus was er ruim tijd voor nog een tweede spel. Van de aanwezige spellen werd het Kolonisten kaartspel het meest geschikt geacht, al kan dat natuurlijk niet met drie. Frank wilde echter graag toeschouwer zijn, om aan te moedigen en wellicht iets te leren. Hij bleek niet helemaal onpartijdig, maar wel zeer betrokken. Hij zal zich niet verveeld hebben, evenmin als Anda en Bas, die een spannende pot speelden; Anda wist ternauwernood te winnen.
Na deze ?afsluiter? bleven de heren nog even om een onderbreking in de regenbui af te wachten, onder het genot van een kopje thee.

Uitslag: Anda 13, Bas 11
Waardering: Anda 3½, Bas 2½