Spel aan de Maas: 19 juli 2005

Geplaatst door

Spelers: Dagmar, Helène, Niek, Peter Hein en Wendy

Gespeelde spellen:

Foute Vrienden Vette Feesten
Wizard

Het meest lastige spelersaantal voor een spellenavond is vijf spelers. Veel spellen kunnen met maximaal vier spelers gespeeld worden, waardoor de keuze klein wordt. En voor het opspitsen van de groep kom je net een speler tekort. Gelukkig kan Foute Vrienden Vette Feesten tot en met 6 spelers gespeeld worden en dus kwam deze op tafel voor een reprise.

Foute Vrienden Vette Feesten

Spelers: Dagmar, Helène, Niek, Peter Hein en Wendy

Wederom duurde het even voor er met spelen begonnen kon worden omdat de uitleg van de spelregels weer even afgestemd moest worden, maar daardoor werd er ook lekker vlot doorgespeeld.
Peter Hein was de toffe peer van de avond. Hij organiseerde een groot feest voor al zijn vrienden. Het feest was reuze geslaagd, niemand hoefde die nacht alleen huiswaarts te keren, aangezien alle aanwezigen relaties met elkaar waren begonnen. Niek was zo in de ban van zijn liefde dat hij vergat goed op te letten. Het superdoel dat verwezenlijkt kon worden was het zijn van een seksmaniak (minimaal zes keer seks hebben gehad). Aan het eind van de tweede fase had hij namelijk als laatste nog niet gepast en kon dus kosteloos alle nog liggende gebeurtenissen uitvoeren. Hiermee had hij voldoende seks kunnen krijgen om onmiddellijk seksmaniak te worden. Maar helaas, zijn laatste verovering had zulke mooie ogen dat hij zijn kans liet gaan. Toen de liefde minder werd, had hij hier erg veel spijt van, maar toen was het natuurlijk al te laat. Wendy was ook duidelijk niet zichzelf. Ze dook met meerdere vrouwen het bed in (zelfs twee maal met een dame waarmee ze geen namen had uitgewisseld voor de lichaamssappen rijkelijk begonnen te vloeien). Het was dan ook voor niemand een verrassing dat ze er openlijk voor uit kwam dat ze lesbisch was. Waar iedereen zich wel over verbaasde was dat ze het tot miljonair wist te schoppen. Zou ze al dit geld wel netjes bij de belastingen hebben opgegeven? De roddels vlogen in het rond over de bron van dit vermogen. Wendy besloot echter haar nieuw fortuin onmiddellijk te investeren in een bordeel. Dagmar trouwde met Frank (ook wel Giel). Ze kreeg een kind van hem, maar het moederschap was weinig bevredigend. Daarom ging ze op zoek naar iets anders om haar tijd mee door te komen en richtte ze een heuse Sukkelclub op, waar ze haar liefde voor Startrek en Mens-erger-je-niet tot bloei kon laten komen. Frank schaamde zich zo voor zijn vrouw, dat hij haar zonder pardon dumpte en met kind en al vertrok. Hierdoor vervulde Dagmar haar vijfde levensdoel en won het spel. 
De waardering bleef steken zo rond de 3½ steken. Als aan de spelregels wat meer aandacht was besteed, was de waardering vast hoger geweest. Maar wat speelplezier betreft, scoort dit spel prima. Niek baalde er naar afloop van dat hij net als in het vorige potje er niet in was geslaagd om zijn beroepsambitie als Elvisimitator te vervullen. En hij had nog wel zo geoefend onder de douche???

Uitslag: Dagmar 5, Peter Hein, Niek, Wendy en Helène 3
Waardering: Niek 4, Dagmar, Peter Hein en Wendy 3½, Helène 3

Wizard

Spelers: Dagmar, Helène, Niek, Peter Hein en Wendy

Foute Vrienden Vette Feesten had minder lang dan de vorige keer geduurd en daarom was er nog wel tijd voor een substantieel afzakkertje. Wizardfans Dagmar, Niek en Peter Hein begonnen daarom onmiddellijk een lobby om hun favoriet gespeeld te krijgen. Helène kende het nog niet en wilde het wel proberen. Ondanks de in ogen van anderen veel te lage waardering van dit juweeltje in de recensie, gaf ze toe het best een leuk spel te vinden om te spelen, alleen erg onorigineel. 
Peter Hein legde de regels aan Helène uit en er werd met spelen begonnen. Helène had duidelijk vaker slagenspelletjes gedaan want de eerste vijf rondes voorspelde ze haar scores telkens goed, waardoor ze alleen Peter Hein voor zich moest dulden. Helaas wist ze deze trend niet vast te houden waardoor ze uiteindelijk toch in de middenmoot eindigde. Peter Hein daarentegen bleef maar goed voorspellen. Hij werd dan ook steeds zenuwachtiger of het hem eindelijk een keer zou lukken om al zijn voorspellingen goed te laten uitkomen. Wendy moest duidelijk wat op gang komen. In de eerste rondes wisselden de winst- en verliespunten elkaar regelmatig af, waardoor haar score laag bleef. In de tweede helft schoot ze echter vooruit en werd toch nog tweede. Peter Hein bleek namelijk de gelukkige winnaar. En wat hij nog veel belangrijker vond: het was hem gelukt om alle rondes zijn voorspelling uit te laten komen.

Uitslag: Peter Hein 40, Wendy 22, Dagmar 16, Helène 14, Niek 8
Waardering: Peter Hein, Dagmar en Niek 5, Helène 3½, Wendy 3