Spel aan de Maas: 7 februari 2006

Geplaatst door

Spelers: Dagmar, Niek, Sten en Wendy

Gespeelde spellen:

Ostia

Na de enorme drukte van de voorgaande week, bleef het deze week erg rustig op de spellenavond. Behalve Dagmar en Niek kwam alleen Sten weer een keer meespelen. Dit keer geen wie speelt wat met wie discussies dus, waardoor snel met spelen gestart kon worden.

Ostia

Spelers: Dagmar, Niek, Sten en Wendy

Dagmar had een nieuw handelsspel van PS meegenomen, namelijk Ostia. In Ostia moeten de spelers proberen in Rome de juiste goederen in de haven aan te schaffen om deze vervolgens te verkopen om meer inkomsten te genereren om later weer meer goederen te kopen of om ze te schenken aan de senaat in ruil voor roempunten. Het doel is zoveel mogelijk punten te scoren.
Elke ronde bestaat uit twee fases: een veilingfase waarin spelers geld krijgen door twee maar twee goederenkaarten te veilen en daarnaast als het goed is ook wat goederenkaarten kopen. En daarna een verhandelfase waarin de spelers beslissen wat ze met de zojuist aangekochte goederen gaan doen.
In de eerste ronde moest het spel echt nog een beetje afgetast worden. De spelers probeerden door trial en error erachter te komen wat de goede mix is van goederen verkopen en goederen schenken. Wendy en Dagmar probeerden beide eerst maar eens wat extra cash te verdienen om zo later veilingen te kunnen winnen. Sten ontdekte dat het niet zo handig was om heel veel goederen van één soort te verkopen omdat de prijs zo drastisch daalt dat je op een gegeven moment in totaal meer geld kan krijgen door minder goederen te verkopen. Tijdens het spel kregen de spelers steeds beter door wat handig was en wat niet. Dagmar had dit uiteindelijk het beste gedaan en wist te winnen. Het spel werd wel aardig gevonden. Het duurt nogal lang omdat je iedere ronde een herhaling is van de vorige en er zijn nogal wat “kleine” regeltjes waar je makkelijk foutjes mee maakt. Echt een spel dat je nog een keer moet spelen voor je weet of het nou echt leuk of gewoon wel aardig is.

Uitslag: Dagmar 14, Niek 12, Sten 11 en Wendy 9
Waardering: Niek 4, Dagmar, Sten en Wendy 3