Spel aan de Maas: 6 november 2007

Geplaatst door

Spelers: Anneke, Bas, Dagmar, Dirk Jan, Jacqueline, Niek, Peter Hein, Wendy en Willemien

Gespeelde spellen:
Cat Attack
Amyitis
Hippe Kippen

De spellenavond bij Dagmar en Niek stond ook weer in het teken van nieuwe spellen van Spiel. Peter Hein had Amyitis meegebracht, maar toen hij binnenkwam had Dagmar al enkele spelers gelokt voor een spelletje Catopoly of iets dergelijks.

Cat Attack

Spelers: Anneke, Bas, Dagmar en Jacqueline

Dagmar had op Spiel Cat Attack opgepikt en omdat alles wat nieuw is grote aantrekkingskracht heeft op de spelers van Spel aan de Maas kostte het haar niet veel moeite om drie medespelers te vinden. In Cat Attack zijn de spelers katten geworden en moeten zij proberen zo snel mogelijk hun zesgangendiner bij elkaar scharrelen in de wijk. Dit gaat niet zonder slag of stoot dus het is maar goed dat alle katten negen levens hebben.
De kat van Jacqueline was de meest avontuurlijke kat en verloor dan ook de meeste levens. Maar ?living on the wild side? leverde haar wel als eerste een volle maag en dus de overwinning op. Bas had tijdens het spel het record ?6? gooien, maar met zijn enorme snelheid was het lastig om goed te mikken waardoor hij regelmatig over zijn prooi heensprong.
De dames hadden het spel best leuk gevonden (mede dankzij de fantastische vormgeving), maar Bas vond het maar matig door de hoge geluksfactor.

Uitslag: Jacqueline 6, Dagmar en Bas 4, Anneke 3 gangen voor het diner
Waardering: Anneke 4, Dagmar 3½, Jacqueline 3, Bas 2

Amyitis

Spelers: Dirk Jan, Niek, Peter Hein en Wendy

De vorige week waren er teveel mensen voor Amyitis, nu moest het lukken. Omdat Wendy aan de late kant was, legden de heren het alvast klaar. Net toen ze toch de wachttijd wilden benutten voor een snel potje Geschenkt kwam Wendy alsnog binnen. Na een korte uitleg kon het spel dan beginnen.
Niek liet er geen gras over groeien en schoot direct naar voren op het scorespoor. Hij haalde vooral veel punten dankzij de middelste tempel, waar hij veel blokjes had staan. De anderen deden het wat rustiger aan en verzamelden liever eerst wat gewassen en kamelen. Daardoor waren snel alle bankierkaarten vergeven en was Niek de enige zonder.
Peter Hein pakte snel de hoogste bankierkaart en verzekerde zich daarmee van twee punten per beurt. Ook de karavaankaart van niveau twee was voor hem, wat hem veel mogelijkheden gaf bij het verplaatsen van de karavaan. De keerzijde was wel dat hij nog weinig punten had. De bankierkaart zou dat goed moeten maken, samen met het veelvuldig aanleggen van planten.
Wendy en Dirk Jan zaten met hun score een beetje tussen Niek en Peter Hein in en beraadden zich nog op hun strategie. Wendy koos na een tijdje voor steeds verdere uitbouw van haar paleis, waarbij ze als eerste het vijfde niveau bereikte. Dat gaaf haar als enige zicht op het hoogste niveau, goed voor tien punten.
In de voorlaatste ronde kon Niek het spel net niet uitmaken, tot zijn grote verdriet. Peter Hein dacht dat hij de buit binnen had, want hij kon nog een beurt langer van zijn bankierkaart profiteren. Beide spelers hadden echter het hoogste paleisniveau van Wendy over het hoofd gezien. Wendy had het zelf ook bijna gemist, maar na een verbaasde reactie van toeschouwer Bas over haar laatste actie realiseerde ze zich net op tijd wat ze moest doen. Daarmee bleef ze Niek en Peter Hein net een paar puntjes voor en kreeg het spel een ander einde dan sommigen verwacht hadden.
Iedereen had zich uitstekend vermaakt met deze nieuweling van Ystari en QWG Games.

Uitslag: Wendy 58, Peter Hein 56, Niek 52, Dirk Jan 42
Waardering: Niek en Wendy 4½, Dirk Jan en Peter Hein 4

Hippe Kippen

Spelers: Anneke, Bas, Dagmar, Jacqueline en Willemien

Na Cat Attack was er nog tijd voor een kort spelletje. Ook Hippe Kippen was onbekend en dus zeer bemind. In Hippe Kippen moeten de spelers verzamelingen aanleggen en kunnen ze hier punten meescoren. Een vervelende vos sluipt ondertussen van speler naar speler om één verzameling waardeloos te maken.
De vos zou in het spel een belangrijke rol spelen doordat als je tijdens een waardering opgezadeld zat met de vos (wat vooral een kwestie van pech is), dat je veel punten scheelde. Dit temperde het enthousiasme voor het spel ook behoorlijk. Uiteindelijk had Bas de meeste punten, op de voet gevolgd door Willemien en Jacqueline.

Uitslag: Bas 26, Jacqueline 23, Willemien 23, Anneke 20, Dagmar 12
Waardering: Dagmar 3, Bas, Jacqueline en Willemien 2½, Anneke 2