Spel aan de Maas: 15 januari 2008

Geplaatst door

Spelers: Bas, Dagmar, Jeroen, Niek, Peter Hein en Willemien

Gespeelde spellen:

David & Goliath
Niets aan te geven

Op zijn eerste spellenavond in ruim een maand tijd verwachtte Peter Hein eerst maar weinig spelers, maar uiteindelijk waren we met zes. Na twee opstart rondjes van respectievelijk Three-Dragon Ante en Tai Pan viel de keuze uiteindelijk op een spel dat geschikt was voor zes. David & Goliath, dat Dagmar had meegenomen, voldeed aan dat criterium.

David & Goliath

Spelers: Bas, Dagmar, Jeroen, Niek, Peter Hein en Willemien

David & Goliath is een slagenspel dat Dagmar van Peter Hein cadeau had gekregen. Beiden houden wel van het genre en zijn dus altijd wel in voor een nieuwe variant. Dagmar had al een keer gespeeld maar wist nog niet wat ze er van moest vinden.
Dat oordeel veranderde niet echt na een rondje. Met zes spelers is de chaos erg groot en moet je maar afwachten of je van een kleur maximaal twee kaarten kunt innen of niet. Willemien deed dat het beste en haalde een monsterscore van boven de 100. Eigenlijk moet je het spel zoveel rondes spelen als er spelers zijn, maar na een rondje, dat vrij lang had geduurd, zag niemand dat echt zitten. De waarderingen schommelden nog wat in het midden. Niemand wist echt wat hij of zij ervan moest vinden.

Uitslag: Willemien wint
Waardering: allen ca. een 3

Niets aan te geven

Spelers: Bas, Dagmar, Jeroen, Niek, Peter Hein en Willemien

Het volgende spel was weer een verjaardagscadeau, nu van Willemien aan Bas. Hij had Niets aan te geven veel in zijn jeugd gespeeld en Willemien had dit stukje jeugdsentiment op de kop weten te tikken. Niets aan te geven is een blufspel, waarbij een speler als douanier optreedt en de rest hem in de luren probeert te leggen met de artikelen die ze door de douane willen krijgen. Niek trad op als douanier, terwijl de anderen probeerden hem in de luren te leggen. Dat ging niet iedereen even goed af; vooral Dagmar en Peter Hein moesten soms stevige boeten betalen. De recordboete was voor Jeroen, maar hij was ook de enige die een paar keer geld van Niek kreeg als schadeloosstelling voor een valse beschuldiging.
Na de eerste ronde nam Willemien de rol van douanier ook nog een keer op zich. Verspreid over twee ronden verdiende ze net wat minder geld dan Niek. De anderen zouden het volgens de regels ook nog een keer als douanier moeten proberen, maar dan zou het wel erg laat worden. Na twee rondes vond iedereen het welletjes. Dagmar en Niek gingen naar huis en omdat het slecht weer was, was iedereen wel in voor een lift om droog thuis te komen.

Waardering: allen ca. een 3