Spel aan de Maas: 22 januari 2008

Geplaatst door

Spelers: Bas, Jeroen, Peter Hein en Wendy

Gespeelde spellen:

Demetra

Na een paar keer meespelen bood Jeroen ook een keer zijn tafel in Capelle aan. Ondanks de afstand kwamen er voldoende spelers samen om een stevig bordspel op tafel te leggen in de vorm van Demetra.

Demetra

Spelers: Bas, Jeroen, Peter Hein en Wendy

Demetra is een van de nieuwe spellen die QWG Games tijdens het Spellenspektakel presenteerde. Het is het nieuwste spel van Richard Breese, bekend van Morgenland, Keythedral en Reef Encounter. Demetra is onderdeel van de Key-serie. De internationale naam is Key Harvest. Zoals beide titels al doen vermoeden staat de landbouw in dit spel centraal.
Peter Hein had het spel een paar maanden geleden al eens gespeeld, maar dankzij een regelfout was dat een mislukt spelletje. Deze keer zou hij het beter doen. De goede regel bleek nogal een verschil te maken: nu was de voorraad blokjes erg snel op, omdat bijna niemand een tegel kon kopen die hij zelf had aangeboden. Daardoor voelde de eindfase erg vreemd aan. Het was nu voor iedereen een beetje hopen dat de tegel die hij of zij graag wilde, op het juiste moment beschikbaar kwam en ook aangeboden werd. Maar soms zat er net een medespeler tussen, zoals Peter Hein merkte toen Wendy een tegel van Bas kocht die hij erg hard nodig had. Wendy had er zelf niet zoveel aan, maar had de blokjes er wel voor over om te voorkomen dat Peter Hein daar veel punten mee zou scoren. Later deed hij hetzelfde nog een keer met een tegel die Bas graag wilde.
Omdat het spel erg traag op gang was gekomen, waren er op het einde nauwelijks veldtegels meer over. Toen de gebeurtenistegel getrokken werd waarmee alle kadastertegels vervangen worden door nieuwe, maakten we de fout de oude weg te doen in plaats van terug in de zak. Daardoor was het kadaster ineens leeg en kon niemand nog iets zinnigs doen, behalve maar een arbeider plaatsen. Het spel ging daarmee een beetje als een nachtkaars uit, maar ook zonder dit kleine foutje aan het einde had iedereen een beetje een gemengd gevoel bij het spel. Wendy was nog wel redelijk positief, Bas vond zijn waardering nog aan de gulle kant.

Uitslag: Wendy 26, Peter Hein 24, Jeroen 22, Bas 18
Waardering: Wendy 3½, Jeroen en Peter Hein 3, Bas 2½