Spiel: de omgekeerde preview

Geplaatst door

Nog een week en dan begint Spiel. Hoogste tijd voor een vooruitblik met verlanglijstje dus. Maar eerst moet ik iets van me afschrijven: de spellen die me (erg) leuk lijken maar die ik beter niet mee kan nemen. Trouwe lezers herinneren zich wellicht dat ik wat meer dan gemiddeld gecharmeerd ben van een SF- of fantasythema. Niks mis mee (echt!), behalve dan dat voor mijn vaste medespelers niet bepaald geldt. Het zijn beste mensen en als ik beloof eens Hoogspanning met ze te spelen zijn ze voor veel in. Maar herhaaldelijk dat soort spellen spelen? No way. Er zijn grenzen aan barmhartigheid.

Dus kan ik bij al die spellen alleen maar verlangend zuchten en me troosten in de gedachte dat mijn portemonnee me dankbaar zal zijn. Een paar voorbeelden van enkele leuke nieuwe (her)uitgaves die toch echt beter niet mee naar huis kunnen.

Dungeons & Dragons: Castle Ravenloft.
Oooh, een dungeoncrawler met schitterende miniaturen! Een echt allen-tegen-een spel, niet met een halfzachte spelleider. Ha. Dit is natuurlijk gewoon Heroquest in een iets ander jasje. Voor mij dan, voor anderen is het gewoon Heroquest, dat langdradige spel voor kleine jongetjes. De spellenkast staat al vol met dubbele exemplaren Heroquest en het D&D-bordspel. Vergeet het maar. Zout in de wonde: de eerste variant verschijnt volgend jaar al.

Mansions of Madness
Vooruit, een ander thema? Cthulhu misschien? Da’s toch geen fantasy? Wat, een nog groter nerdgehalte? Oh ja, weer met z’n allen tegen een, monsters bevechten in een onderaarse kerker, sorry huis. Maar je kunt hier ook krankzinning worden in plaats van alleen doodgaan! Het is echt spannend! Zucht, ik bied wel 13 op die kolencentrale.

Betrayal at House on the Hill
Ik begrijp het, een dungeoncrawl zit er niet. Maar horror is toch leuk? Hier lopen we ook door een huis, geen kerker. En echt geen monsters bevechten, nee, een spannend avontuur waarbij een van ons een verrader blijkt, waaraan de rest dan moet ontsnappen! Kom, jullie vinden Weerwolven en Shadows over Camelot ook leuk. Wat, mijn geekbuddies kraken dit spel zonder uitzondering af? Laat ook maar.

Tales of the Arabian Nights
Geekbuddies he? Nou, die houden anders wel van dit spel! En geen goblin of Grote Oude in zicht. Ha! Vooruit, het is een belevingsspel. En best lang. En kaarten dicteren zo’n beetje wat je doet. Maar je beleeft avonturen, net als Aladdin en Sindbad. Een soort sprookje dus, best creatief hoor! ‘Speel het maar met je kinderen dan’? Maar die kunnen nog niet lezen!En het is in het Engels…

Runebound: The Frozen Wastes
Runebound dan? Dat vonden sommigen best leuk. Ja maar het duurt zo lang. En die basisversie was toch best leuk. Nou vooruit, een potje dan. Daar heb je toch wel 35 euro voor over?


Space Hulk: Death Angel
Eindelijk een spel dat zou moeten lukken. Space Hulk heb ik zeker met drie anderen gespeeld, en co-ops doen het altijd goed. Bovendien is het vast niet duur. En kort. Wat, na vijf keer spelen wordt het flauw? Ha, ik mocht willen dat ik al deze spellen samen vijf keer aan tafel kreeg.

 

 

 

 

Als mijn medespelers niet zo’n goede smaak hadden, was ik allang failliet.

3 reacties

  1. He, de weblog met de site geintegreerd. Handig!

    In de uitbreidingsset heb je een gemengde 13. Ik denk dat hij die bedoelt…

    Groet, Anton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *