Ticket to Ride Europe 15th Anniversary edition

Geplaatst door

Toen Ticket to Ride zijn tienjarig jubileum vierde, bracht Days of Wonder een extra grote en mooie editie van dit spel uit. Ik heb daar vaak verlekkerd naar gekeken, maar omdat ik al de gewone editie had, heb ik er niet aan toegegeven. Fans verwachtten dat er ook zo’n mooie jubileum-editie zou verschijnen van de Europa-versie van Ticket to Ride. Maar het tienjarig jubileum van Europa kwam en ging voorbij en er verscheen geen jubileum editie.

Maar vijf jaar later was het alsnog zo ver: ook Europa kreeg zijn eigen super de luxe, extra grote jubileum editie (inclusief de Europe 1912 uitbreiding). Het spel is verder exact hetzelfde gebleven. Mocht je geïnteresseerd zijn in Ticket to Ride: Europa, dan is het een kwestie van smaak en budget welke versie de beste koop voor je is. In dit blogje zal ik je door middel van heel veel foto’s de jubileum-editie laten zien.

Allereerst het formaat. De doos is een flinke slag groter dan die van alle andere Ticket to Ride edities. En uit die grote doos komt natuurlijk ook een heel groot bord.

Op het enorme bord staat het Europa van 1901. Dat betekent dat landsgrenzen soms net wat anders lopen dan nu en dat plaatsnamen anders geschreven zijn. Zo heet Boekarest nog Bucuresti en Athena nog Athína.

Elke speler krijgt een prachtig blikje met daarin de treintjes en stationnetjes die je in deze versie gebruikt.

Zie hieronder de foto’s voor een clos-up van elke spelerskleur.

En ter vergelijking hier een foto van een nieuw treintje met een gewoon treintje. Zoals je kan zien zijn de nieuwe treintjes niet alleen heel veel mooier, maar ook een beetje groter geworden.

De puntenmarkers zijn geen houten rondjes meer, maar houten vierkantjes met opdrukt. Ze zijn heel functioneel, maar wel het minst mooie onderdeel van deze jubileum-editie.

De treinkaarten zijn lekker groot en voorzien van prachtige illustraties. Het blauwe treintje is mijn favoriet (en dan echt niet alleen omdat blauw mijn favoriete kleur is).

Er zit verder een enorme stapel tickets in het spel. Niet alleen de gewone tickets, maar ook de 1912 tickets en dan ook nog van beide soorten de Big Cities kaarten

En daarnaast zitten natuurlijk ook nog de zes kaarten uit de mini Orient Express uitbreiding in de doos.

En dan zit er nog een extra kaart in, namelijk de Big Cities with Max. Ik heb echt geen idee wie de Max is waar deze kaart naar verwijst, waarom hij van Londen naar Kopenhagen wil en al helemaal niet waarom hij er in zit.

Natuurlijk ontbreken de bonuskaarten voor langste routes en meeste tickets niet

En als je dan alles bij elkaar brengt, krijg je dit oogstrelende plaatje van de prachtige treintjes in actie.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *